10 modalitati de distractie pentru copii, specifice toamnei

/ / Modificat: 2012-10-18
10 modalitati de distractie pentru copii, specifice toamnei

Toamna si-a facut din plin simtita prezenta in viata copiilor. Pe de-o parte, au venit zilele racoroase, care abia daca ii mai scot din casa pe cei mici, iar pe de alta, a inceput si scoala. Ai putea crede ca, acum, timpul copiilor pentru distractie este limitat, deoarece frigul si ploile specifice anotimpului i-ar putea tine in casa, iar scoala le-ar putea ocupa tot programul. Chiar si asa, exista activitati si modalitati prin care poti aduce o portie sanatoasa de distractie de toamna in viata prichindeilor tai!

activitati-toamna-copii

Placinta de dovleac si alte preparate de toamna

Toamna este anotimpul dovlecilor, prunelor, gutuilor, dar si al pregatirii muraturilor pentru iarna. Sunt activitati specifice sezonului in care il poti implica pe cel mic. De la gemul de prune sau gutui, pana la prepararea unei placinte delicioase din dovleac sau la pregatirea muraturilor, cel mic se poate dovedi un ajutor de nadejde in bucatarie.

Astfel de activitati in bucatarie se pot transforma in adevarate distractii pentru prichindelul tau, daca ai grija sa nu iei totul in serios, sa il lasi si pe el sa faca cate ceva, sa faci un joc din orice miscare si sa zambesti cat mai mult.

Colectie de frunze uscate

Toamna este sezonul frunzelor uscate, de toate marimile si culorile, care se asaza tantos pe poteci si drumuri, gata pentru a fi admirate de trecatori.

Este pacat sa nu profiti, impreuna cu copilul tau, de frumusetea unora dintre aceste frunze si sa nu le "vanati" pe cele mai frumoase dintre ele pentru a le pune intr-un ierbar sau a le lipi intr-un carnetel special.

Este o ocazie buna pentru a imbogati cultura generala a copilului si a-l invata mai multe lucruri despre copaci, cum arata frunzele unora sau altora, cum difera intre ele etc.

Sedinta foto in natura

Chiar daca peisajele verzi de vara sunt frumoase si iti ofera o senzatie de prospetime si sanatate, toamna este anotimpul in care natura ne incanta privirile cu mixuri de culori fascinante si cu privelisti absolut superbe.

Este pacat sa ratati peisajele unice din parcuri, cu pomi plini de frunze in culori maronii, rosiatice sau galbui, si cu paturi de frunze multicolore, fara a marca momentul cu cateva fotografii amuzante si distractive, pe care sa le adunati intr-un album memorabil.

Intr-o zi tomnatica cu soare, mergeti la plimbare prin oras. Imbraca-l fistichiu si pregateste-l pentru o sedinta foto super distractiva, in care sa il surprinzi in ipostaze dintre cele mai simpatice si amuzante.

Culesul strugurilor

Toamna este sezonul in care se culeg recoltele. Cele mai asteptate roade ale toamnei sunt strugurii, guturile, dovlecii, porumbul, cartofii etc.

In multe zone ale tarii, culesul strugurilor presupune un adevarat ritual, extrem de interesant si fascinant pentru cel mic. Asadar, daca ai bunici, rude care stau in zone unde se culeg strugurii, fa-le o vizita si incurajeaza copilul sa participe la cules si sa ii striveasca pentru a prepara mustul atat de sanatos si delicios.

cules-struguri

Dovleci sculptati, pictati sau accesorizati

Dovlecii sunt buni nu doar pentru a fi mancati de copii in prajituri si placinte delicioase. Sunt numai buni si pentru a fi transformati de manutele dibace ale copilului in cele mai frumoase decoratiuni pentru casa sau gradina.

Cu aceasta ocazie, va puteti antrena pentru Halloween, care este la putin timp distanta.

Crafturi sau decoratiuni de toamna

Nu doar dovlecii sculptati pot impodobi si oferi un aer de toamna caminului vostru sau camerei copilului tau.

Exista si alte idei de crafturi sau decoratiuni, pe care le poti confectiona impreuna cu cel mic, si care vor oferi un aer aparte casutei voastre dragi - buchete de ramuri uscate, cosulete ornamentale cu ghinde, conuri si castane.

Plimbari cu bicicleta sau rolele

Chiar daca temperaturile au mai scazut, iar soarele a inceput sa se ascunda din ce in ce mai mult printre norisori, nu inseamna ca iesirile in parc trebuie sa devina istorie.

Toamna este un sezon care inca mai permite plimbarile comode si relaxante in parc, alaturi de toata familia. Iar daca este frig, atunci luati-va rolele in picioare sau bicicleta la purtator si faceti si putina miscare fizica. Imediat va veti incalzi.

Picnic

Chiar daca razele soarelui sunt usor mai temperate si racoarea a inceput sa se instaleze comod, toamna inca ne inspira sa iesim in natura si sa savuram privelistile superbe sau sa inspiram aerul curat.

Asadar, imbraca mai bine copilul, pregatiti impreuna cosul pentru picnic, luati-va paturica si fugiti in padure, undeva la marginea orasului. Acolo aveti ocazia sa savurati un picnic in aer liber. Nu doar ca va puteti bucura de un pat imens de frunze uscate, multicolore, dar si de ghinde, castane, veverite si alte minunatii ale toamnei.

Desene de toamna

Desenatul este una dintre cele mai distractive activitati pentru copilul mic. Este timpul sa treaca de la desenele de vara, pline de soare, apa si nisip, la cele de toamna, cu frunze uscate, dovleci si copaci care sunt pregatiti sa se "dezbrace" de frunze, pentru a se pregati de iarna.

Invata copilul cum sa le deseneze, folosindu-si creativitatea, ori printeaza sabloane de pe net, pe care apoi sa le coloreze dupa bunul plac. Ii poti cumpara chiar o carticica de colorat cu peisaje de toamna.

Nu doar ca se distreaza si se relaxeaza, dar copilul are ocazia sa invete mai multe despre specificul toamnei si despre lucrurile care caracterizeaza acest anotimp.

Gradinarit

Daca stai la casa si ai o curte interioara, toamna este momentul perfect pentru a pune la punct gradina pentru primavara, indiferent daca este de flori sau de legume si fructe.

Incurajeaza copilul sa se implice, alaturi de tine, in activitatile de gradinarit. De la smuls buruieni, pana la delimitarea zonelor pentru diverse culturi, pomisori sau plante pe care vrei sa le pui pentru sezonul rece si pana la decoruri dragute de toamna (dovleci, bancute de lemn, gramezi de lemn, ornamente din piatra, vaza mare cu frunze uscate etc.), cel mic te poate ajuta si se poate distra alaturi de tine.

Tu ce activitati de toamna distractive pentru copii mai cunosti? Spune-ne sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati toamna copii Activitati distractive copii Distractie copii

Articole recomandate

Citeste si despre