Pampers doneaza scutece Pampers Preemies Protection, special create pentru copiii nascuti prematuri

/ / Modificat: 2020-11-17
Pampers doneaza scutece Pampers Preemies Protection, special create pentru copiii nascuti prematuri

Numarul bebelusilor nascuti prematur ajunge la nivel global, anual, la aproximativ 15.000.000, dintre care peste 17.000 sunt nascuti pe teritoriul Romaniei. Pentru bebelusii nascuti inainte de termen fiecare zi devine o lupta pentru dezvoltare si supravietuire, avand in vedere ca trupul lor fragil poate cantari chiar si sub 800 de grame.

Somnul reprezinta unul dintre principalii factori care contribuie la dezvoltarea fizica si emotionala a bebelusilor nascuti prematuri. De aceea dorm cam 97% din timp: sa reuseasca sa se dezvolte si sa ii ajunga din urma, la greutate, pe cei nascuti la termen. Prin urmare, este crucial ca somnul lor sa fie neintrerupt. Iar pentru asta au nevoie, pe langa un mediu care sa le asigure liniste, caldura si o buna pozitionare, de un scutec care sa le ofere confort si care se potriveasca cu trupul lor firav.

Pentru a raspunde nevoilor lor, Pampers a creat, alaturi de asistentele de neonatologie, scutecul Pampers Preemie Protection in marimea P3 (marime de 3 ori mai mica decat cea a unui scutec normal de nou-nascut). Acest scutec este rezultatul a 3 ani si peste 10.000 de ore de cercetare a echipelor de experti Pampers, care au colaborat cu peste 100 de asistente de neonatologie.

„Inca din 2018, Pampers s-a angajat sa ofere intreg necesarul de scutece pentru bebelusii nascuti prematur in maternitatile din Romania. Aceste scutece nu se comercializeaza, ele fiind folosite doar pe perioada spitalizarii bebelusilor (pana in momentul in care acestia sunt in afara oricarui pericol si sunt pregatiti sa fie ingrijiti de parinti acasa), avand in vedere si dimensiunile lor foarte mici. Scutecele Pampers Preemie Protection au fost create in functie de greutatea bebelusului nascut prematur pentru urmatoarele masuri: P1 (<2.7kg), P2 (< 1.8kg) si P3 (<800grame)”, spune Ramona Bilic, Brand Manager Pampers.

In plus, Pampers sustine eforturile Asociatiei Unu si Unu privind educarea parintilor de prematuri pentru ca, odata ajunsi acasa, bebelusii sa poata beneficia de un mediu adecvat unei dezvoltari sanatoase.

Prematuritatea poate poposi in viaţa oricarei familii (practic in 1 din 10 familii, anual), te ia pe nepregatite şi iţi schimba radical viaţa. Cred cu tarie ca o buna informare a viitorilor parinţi şi a actualilor parinti cu copii prematuri şi programe pentru imbunataţirea calitaţii actului medical sunt necesare pentru atingerea potenţialului maxim al copiilor nascuţi inainte de termen.”, a mentionat Corina Croitoru, fondator Asociatia Unu si Unu.

Anul acesta Pampers, cu sprijinul tuturor parintilor, doreste sa ofere in dar bebelusilor nascuti prematur, toata dragostea si sustinerea de care ei au nevoie, prin cantecul de leagan #SomnUsorMicLuptator.

Pe toata durata lunii Noiembrie, Pampers aduna toate cuvintele de alint si versurile pline de emotie ale cantecelor cu care parintii isi adorm copiii pentru a crea primul cantec de leagan dedicat in cinstea tuturor micilor luptatori. Cantecelul va fi finalizat la inceputul lunii Decembrie si postat pe retelele de socializare, dar si in comunitatile de mamici.

Despre Pampers®

De mai bine de 50 de ani, parinti din toata lumea au incredere in Pampers sa aiba grija de bebelusii lor. In fiecare zi, mai mult de 25,000,000 de copiii din 100 de tari poarta scutecele Pampers, fiind cele mai vandute scutecele la nivel mondial. Brandul face parte din portofoliul Procter & Gamble, oferind o gama complete de scutece si servetele umede ce ofera protectie si confort in fiecare etapa a dezvoltarii bebelusului. Vizitati https://www.pampers.ro/ pentru mai multe informatii si sfaturi pentru parinti.

Despre Procter & Gamble

P&G raspunde nevoilor consumatorilor din toata lumea, oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri de incredere precum Pampers®, Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Blend-a-Med®, Oral-B® sau Pantene®. Comunitatea P&G desfasoara operatiuni in aproximativ 70 de tari din intreaga lume. Va rugam sa vizitati http://www.pg.com pentru cele mai recente stiri şi informatii suplimentare despre P&G şi brandurile sale.

Despre Asociatia Unu si Unu

Asociaţia Unu şi Unu este asociaţia naţionala a nou-nascuţilor prematuri sau bolnavi şi indelung spitalizaţi si a familiilor lor si este membra a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) inca din 2013. Misiunea Unu si Unu este de a imbunataţi sanatatea bebeluşilor din Romania prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societaţii civile privind naşterea inainte de termen, implementarea principiilor Family Centred Care in terapiile intensive neonatale si alinierea Standardelor nationale la nivelul Standardelor Europene de ingrijire elaborate de EFCNI, precum si oferirea de suport bebeluşilor indelung spitalizaţi la nastere si familiilor lor in procesul de recuperare medicala ulterioara, pana la varsta de 18 ani.

Din 2015, Asociatia Unu si Unu are parteneriate cu toate maternitatile de nivel II şi III din Romania, cand a lansat ”Ghidul Bebelusului indelung spitalizat” ( https://unusiunu.com/proiecte/ghidul-prematurului/), alaturi de medici si Ministerul Sanatatii. Asociatia contribuie la schimbarea Protocoalelor interne ale Maternitatilor, din 2018, prin proiectul “Pui de om in terapie” (https://unusiunu.com/pui-de-om-in-terapie/). Sustine 15 familii in procesul de recuperare medicala a copilului (https://unusiunu.com/recuperare/).

Din 2017, Asociatia a fost implicata in dezvoltarea Cursului de e-learning MedVET (https://unusiunu.com/medvet/, aplicatie si pe website) despre comunicarea intre cadre medicale si parinti cu copii cu dizabilitati sau la risc, intr-un proiect European, alaturi de universitati, spitale si asociatii din Belgia, Bulgaria si Turcia, curs ce se va lansa in 2020.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Donatii

Articole recomandate

Citeste si despre