Kinodiseea Altfel aduce publicului povestile premiate in marile festivaluri de film

/ / Modificat: 2022-03-29
Kinodiseea  Altfel aduce publicului povestile premiate in marile festivaluri de film

KINOdiseea Altfel revine cu filme distractive, educative si optimiste pentru copii si parinţi. Cu mic, cu mare, spectatorii vor avea ocazia sa(re)vada o selecţie a celor mai bune filme de la editia din 2021 la ARCUB -Sala Mare (Strada Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti),in perioada 21-24 aprilie.

In contextul acestei perioade, este foarte important sa aducem zambete si bucurie tuturor copiilor. Asociatia Culturala Metropolis vine in sprijinul insitutiilor de stat si asociatiilor care au in grija sau administreaza centre de refugiati sau centre de plasament (case de copii) prin oferirea de locuri rezervate la toate proiectiile si subtitrarea filmelor in limba ucraineana.

Accesul este gratuit, in limita locurilor disponibile.

Evenimentul debuteaza joi 21 aprilie la ora 18:30 cu filmul Peter Rabbit: The Runaway (audienta generala/durata 90 minute/dublat in limba romana si subtitrat in limba ucraineana) Peter Rabbit, adaptarea pentru marele ecran a clasicei povesti semnate de Beatrix Potter, revine pe ecrane cu un nou capitol. Ajuns la oras, se bucura de aventura si isi face prieteni noi: iepurele vagabond Barnabas, sobolanul rotofei Samuel Whiskers si felinele infractoare: Tom Kitten şi Mittens. Noii camarazi ii apreciaza poznele si Peter se simte, in sfarsit, acceptat, dar noul anturaj este cam dubios si il baga in belele. Va reusi oare sa scape de influetele negative si sa se reuneasca cu ceilalti iepurasi si sa restabileasca armonia? O poveste despre identitate, cu aventuri comice si lectii valoroase pentru copii.

Vineri incepand cu ora 11:00, toti copiii vor canta alaturi de Buster Moon (Matthew McConaughey) un koala stilat si un optimist incorigibil in “Sing-Hai sa cantam” (durata 110 minute/audienta generala/dublat in limba romana si subtitrat in limba ucraineana). Filmul a primit doua nominalizari la Globul de Aur pentru cel mai bun film de animatie si pentru cel mai bun cantec original.

Sambata 23 aprilie, ora 11:00, filmul de animatie Encanto (durata 99 minute/audienta generala/dublat in limba romana si subtitrat in limba ucraineana), va prezenta povestea unei fete din Columbia, pe nume Mirabel, care se confrunta cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu poseda puteri magice. O poveste magica si plina de culoare care a castigat Globul de Aur si Premiul Oscar (2022) si pentru cel mai bun film de animatie.

Hoptop (audienta generala/durata 92 minute/dublat in limba romana si subtitrat in limba ucraineana) va incheia seria proiectiilor KINOdiseea Altfel. La ora 11:00 va incepe povestea de aventura si comedie regizata de Tim Hill, care se petrece departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscuta ca Insula Pastelui, unde se afla o fabuloasa fabrica de dulciuri. Trei sute saizeci si cinci de zile pe an, Iepurasul de Paste domneşte peste o echipa de iepurasi si de pui care pregatesc cosuri umplute cu bomboane pentru a fi trimise copiilor din toata lumea in dimineata de Paste.

Totodata, spectatorii vor avea ocazia sa vizioneze episoade din serialul online „2 minute cu Amy“, o invitatie pentru cei mici de a porni intr-o calatorie imaginara pe toate continentele, unde vor afla ce lucruri interesante recicleaza oamenii din alte parţi ale lumii: de la orchestra din Paraguay care canta la instrumente facute din deseuri si pana in satul japonez unde locuitorii sorteaza deseurile pe 45 de categorii. Proiect de educatie ecologica sustinut de Asociatia Environ, sponsorul editiei KINOdiseea Altfel.

Parteneri media: AGERPRES, Forbes Kids, PapTot, GoKid, Iquads, ItsyBitsy, PrWave, Suntparinte.ro, Guerrilla, Clopotel.ro, Zile si Nopti, Stiripentrucopii.com, Copilul.ro, Metropotam, Suntparinte.ro, Acasa.ro, Romania Pozitiva, Cine Fan, Bucuresteni.ro

DESPRE KINODISEEA

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, atat ca numar de filme, cat si ca numar de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel international de catre cea mai importanta asociatie pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children’s Film Association.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis. Proiect cultural co-finantat de Centrul National al Cinematografiei.

DESPRE ASOCIATIA CULTURALA METROPOLIS

Asociatia Culturala Metropolis are ca principal scop sprijinirea si promovarea actului cultural sub toate manifestarile sale, prin organizarea unor evenimente non-profit, care sa contribuie la afirmarea valorilor culturale romanesti si universale.

Informatiile despre eveniment si programul sunt disponibile pe www.kinodiseea.ro si https://www.facebook.com/kinodiseea

Pentru filmul preferat puteti rezerva locul in sala la adresa rezervari@asociatiametropolis.ro

Contact

Asociatia Culturala Metropolis

Nicoleta Negrea

Email: presa@asociatiametropolis.ro Mobil:0774.629.781

Adresa: Strada Matasari nr.54

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme copii Film documentar

Articole recomandate

Citeste si despre