Lansarea filmului documentar "Ce-ai facut la scoala?" - O initiativa semnificativa pentru Asociatia GO-AHEAD

/ / Modificat: 2024-03-29
Lansarea filmului documentar

Asociatia GO-AHEAD isi exprima bucuria si recunostinta fata de participantii si sustinatorii sai dupa succesul extraordinar al evenimentului de lansare a filmului documentar "Ce-ai facut la scoala?".

Lansarea filmului documentar "Ce-ai facut la scoala?", in regia lui Tedy Necula, care a avut loc la Cineplexx Baneasa in data de 28 martie 2024, a fost un moment deosebit in istoria Asociatiei GO-AHEAD, marcand o noua etapa in eforturile acestora de a promova educatia incluziva si nevoia de consiliere scolara in Romania.

Filmul documentar, realizat sub indrumarea si coordonarea Asociatiei GO-AHEAD in cadrul proiectului "GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!", a captivat si inspirat audienta prin povestea curajoasa a tinerilor elevi din liceele tehnologice. Acesti tineri talentati au fost adusi in prim-plan pentru a evidentia contributia lor semnificativa in societate in calitate de profesionisti si membri activi ai comunitatii, dar si pentru a creste gradul de constientizare al publicului cu privire la prejudecatile care le limiteaza optiunile si potentialul.

Intr-o era in care meseriile practice si tehnice sunt din ce in ce mai necesare, filmul "Ce-ai facut la scoala?" subliniaza importanta de a sprijini si de a incuraja acesti tineri in dezvoltarea lor profesionala si personala. Prin aceasta initiativa, dorim sa schimbam perceptiile si sa privim dincolo de etichete, recunoscand si valorizand abilitatile unice pe care acesti tineri le aduc in societate.

”„Ce-ai facut la scoala?” este un manifest pentru educatie, pentru egalitate de sanse, pentru schimbare! Noi stim ca schimbarea este un proces de lunga durata, ca nu se va intampla peste noapte, dar suntem increzatori ca mesajele din film vor ajunge la tinerii care au nevoie si ca acestia ne vor cauta, vor ajunge la companii care inteleg ca e timpul sa se implice in numar cat mai mare si ca sustinerea trebuie sa mearga si catre echilibrarea emotionala a tanarului inainte de orice altceva.” - Alexandra Balseanu – Presedinte Asociatia GO-AHEAD

”Tot ce as dori sa retina publicul.... sa retina ca in jurul nostru sunt oameni. Nu sunt oameni absolventi de real sau de tehnologic sau de nu stiu ce licee spectaculoase. Sunt oameni pur si simplu. Cand inveti un tanar sa evolueze, sa se dezvolte personal, sa comunice la nivelul in care am vazut foarte multi dintre cei pe care i-am filmat, nu mai conteaza din ce liceu vin.” - Tedy Necula – Regizorul filmului

Evenimentul de lansare a filmului a fost precedat de Conferinta Educationala "GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM", in cadrul careia speakerii si membrii panelurilor au discutat despre educatie si sistemul educational, nevoia de consiliere scolara, rolul societatii civile in sustinerea si dezvoltarea acestor sisteme, precum si despre importanta urmaririi visurilor noastre. Line-up-ul a fost format din Alexandra Balseanu, presedinte Asociatia GO-AHEAD, Ionut Sibian, director executiv FDSC, Daniela Visoianu, consilier parlamentar si lector universitar, Marcel Bartic, profesor de istorie si gazda Academia Europa FM, Cristian CHINA-BIRTA, Managing Partner Kooperativa 2.0 si Andreea Raicu, personalitate TV si lider mindfulness. De asemenea, elevii, profesorii, directorii si consilierii scolari si reprezentantii institutiilor si ai mediului de afaceri invitati au avut oportunitatea sa discute si sa impartaseasca idei despre importanta consilierii personale si profesionale in educatie si cariera in cadrul unor paneluri dedicate, moderate de Georgiana Tanase, psihoterapeut, si Madalina Samoila, trainer public speaking.

Premiera filmului a fost onorata de prezenta a peste 470 de participanti, inclusiv elevi, profesori, mentori, consilieri, autoritati, parteneri, reprezentanti ai companiilor cu activitate in Romania, presa, donatori, voluntari si reprezentanti ai ONG-urilor. Atmosfera incarcata de emotie si entuziasm a demonstrat angajamentul comun fata de cauza educatiei si incluziunii sociale.

Urmatorul pas in aceasta calatorie este difuzarea filmului in intreaga tara prin intermediul Caravanei "GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM", care va incepe in luna aprilie si va continua in mai multe orase din Romania.

”Mesajul de incurajare al filmului va fi dus mai departe prin intermediul Caravanei GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM, in luna aprilie, cand echipa GO-AHEAD va merge in cinematografe si licee din tara, pentru a face proiectia filmului pentru elevi si profesori de gimnaziu si liceu. Caravana va ajunge in judetele Bacau, Vaslui, Neamt, Suceava, Constanta, Dolj, Alba, Gorj, Harghita, Valcea, Cluj si Satu-Mare, iar documentarul poate fi pus la dispozitie oricarei unitati scolare care doreste sa il preia pentru orele de dirigentie.” - Georgiana Tudora - Director Operational - Asociatia GO-AHEAD

Pentru mai multe informatii despre filmul documentar "Ce-ai facut la scoala?" si proiectul "GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!", va rugam sa accesati https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream  .

Evenimentul de lansare a avut loc cu sprijinul sponsorilor: CARREFOUR ROMANIA, NEXT GENERATION BUSINESS, OLYMPUS, ROMPETROL, SIDEM si partenerilor media: Canal 33, Metropola TV, KANAL D2, Itsy Bitsy, RFI Romania, ENTR, EURONEWS, Revista CARIERE, WALL-STREET, HR Manager, Radio Impuls, IQads, Ziarul Metropolis, OK!Magazine, Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti FM, Radio Romania Cultural, KUDIKA, FEMEIA, ele.ro, Ultima Ora, clopotel.ro, copilul.ro, 9vremparinti, Fashion8, Iubim Brasovul, Garbo, PR wave, Sanatatea de azi, Ordinea Zilei, Ziarul Pozitiv, HAPP.RO, I love failure, KOOPERATIVA 2.0, clubantreprenor.ro, filmecarti.

Teaser-ul filmului documentar poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=Z3VytjAyNjc.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! sunt disponibile accesand https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Despre Asociatia GO-AHEAD:

Asociatia GO-AHEAD este o organizatie non-guvernamentala dedicata schimbarii in domeniul educatiei, promovand egalitatea de sanse, incluziunea sociala si imbunatatirea calitatii educatiei. Prin proiectul  GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! , asociatia isi propune sa ofere sprijin si sa inspire tinerii sa isi urmeze visele si aspiratiile, facilitand dezvoltarea personala si profesionala.

Despre Tedy Necula:

Tedy Necula este un regizor pasionat cu o viziune clara asupra puterii filmului de a inspira si a schimba perspectivele. Prin documentarul ”Ce ai facut la scoala?”, el isi propune sa aduca in prim plan povestile reale ale tinerilor din Romania, oferindu-le o platforma pentru a-si face auzite vocile si pentru a promova schimbarea si progresul in societate.

Despre Proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!:

Proiect derulat de Asociatia GO-AHEAD in parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este imbunatatirea imaginii si a perceptiei publice a societatii civile in randul a cel putin 50.000 de persoane, cresterea gradului de vizibilitate, intelegere si recunoastere a impactului pozitiv pe care activitatile de consiliere si dezvoltare personala desfasurate de GO-AHEAD il au asupra vietilor tinerilor si a comunitatilor.

Despre Programul Active Citizens Fund Romania:

Programul Active Citizens Fund Romania este finantat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitatile economice si sociale si a consolida relatiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare si statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de catre consortiul compus din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Fundatia PACT si Frivillighet Norge, care actioneaza in calitate de Operator de Fond desemnat de catre FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE si Norvegiene. Active Citizens Fund Romania vizeaza consolidarea societatii civile si a cetateniei active si cresterea capacitatii grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totala de 46.000.000 euro, programul urmareste dezvoltarea pe termen lung a sustenabilitatii si capacitatii sectorului societatii civile, intensificand rolul sau in promovarea participarii democratice, a cetateniei active si a drepturilor omului si consolidand in acelasi timp relatiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Pentru mai multe informatii despre Active Citizens Fund in Romania, va rugam accesati http://www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesati www.eeagrants.ro.
Afis - Ce-ai facut la scoala?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Film documentar

Articole recomandate

Citeste si despre