Luna martie este Luna fetelor din cartile pentru copii!

/ / Modificat: 2021-03-04
Luna martie este Luna fetelor din cartile pentru copii!

Asociatia 7 ARTE sarbatoreste luna martie facandu-va cunostinta cu personaje literare feminine altfel, personaje extraordinare care extind orizonturi si inspira la crearea unei lumi in care sa ne fie drag sa traim.  Astfel, in fiecare zi de vineri si sambata din luna martie, copii cu varste intre 6 si 12 ani se intalnesc cu scriitoare si personaje feminine din carti de la ora 11:00, pe paginile de Facebook ale librariilor Carturesti si SmARTkid

Prin proiectul Luna fetelor din cartile pentru copii te provocam sa citesti, sa descoperi autoare contemporane, o multitudine de recomandari de carti pentru copii si sa sarbatoresti primavara cu intrebari bune, curiozitate si imaginatie.

Luna fetelor

Personaje indraznete, creative, sensibile si staruitoare in aspiratiile lor se vor lasa descoperite timp de o luna intr-un program care arata astfel:

Vineri, 5 martie: intalnire cu scriitoarea Lavinia Braniste 

Sambata, 6 martie: facem cunostinta cu Pippi sosetica, din cartea scrisa de Astrid Lingdren!

Vineri, 12 martie: intalnire cu scriitoarea Ioana Nicolaie si Spionul Kme

Sambata, 13 martie: afla despre drepturile copiilor impreuna cu personajul Malala din volumul „Malala si creionul fermecat”!

Vineri, 19 martie: intalnire cu scriitoarea Alexandra Rusu

Sambata, 20 martie: intalnire cu scriitoarea Ioana Baldea-Constantinescu si personajul real al cartii „Poveste pentru Maria”

Vineri, 26 martie: deschidem Jurnalul Annei Frank

Sambata, 27 martie: ne lasam (in)cantati povestea Mariei Tanase, din volumul Simonei Antonescu! 

Luna fetelor din carţile pentru copii este o provocare pe care o lansam an de an in luna martie, cand celebram feminitatea. Mi-ar placea sa iti cultivi curiozitatea fata de povestile femeilor din viata ta si in acelasi timp sa descoperi alaturi de noi universul scriitoarelor contemporane si al personajelor feminine memorabile, din cartile pentru copii. Mama, bunica, sora sunt arhetipuri ale feminitatii. Curajoasa, aventuriera, exploratoarea, luptatoarea, inocenta sunt arhetipuri ale umanitatii. Asta inseamna ca esenta personajului se regaseste uneori diluata, alteori in concentratie forte, atat in viata reala, cat si in literatura. Cunoscand şi analizand arhetipuri feminine la care ajungi prin lectura, te afli intr-o zona care poate fi un punct de plecare pentru evolutia ta personala, pentru raportarea ta la lume. Suna complicat, dar este simplu ca buna ziua, tu continua sa citesti si sa folosesti cat mai des superputerea lecturii!” (Livia Lucan-Arjoca, fondatoarea Asociatiei 7 ARTE)

Alaturi de Romania EduCaB, proiectul va avea sansa sa ajunga la sute de copii care locuiesc in mediul rural.

Luna fetelor din cartile pentru copii este o initiativa a Asociatiei 7 ARTE, cofinantata de Administratia Fondului Cultural National (AFCN). 

Parteneri: Romania EduCaB, Carturesti, Ambasada Suediei, Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Trambulina de citit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre