7 costume de Halloween pentru copii, foarte usor de facut

/ / Modificat: 2014-10-06
7 costume de Halloween pentru copii, foarte usor de facut

Toamna aduce cu ea o abundenta de fructe si legume delicioase, inceputul gradinitei si al unui nou an scolar, dar si o bogatie de sarbatori si serbari tematice. Halloweenul este o sarbatoare importata, dar extrem de indragita deopotriva de cei mari si de cei mici si in Romania!

Vrei ca prichindeii tai sa sarbatoreasca Halloweenul asa cum se cuvine? Iata 7 idei de costume de Halloween pentru copii, foarte usor de facut! Nu este nevoie sa investesti sume mari de bani pentru a te asigura ca prichindelul tau va avea un costum original si haios de Halloween. Cu putina indemanare si imaginatie, ii poti confectiona chiar tu diferite costumase inedite.

Melc

costum-melc

O idee nastrusnica pentru copilul tau ar putea fi un costum de Halloween care sa il transforme intr-un melc dragalas. Pentru a pune proiectul in practica, ai nevoie de o rola de hartie de impachetat, carton, banda de mascare, o cordeluta, bile din zapada artificiala, panglici si lipici. Ruleaza si lipeste o bucata generoasa de hartie de impachetat in asa fel incat sa obtii "casuta" melcului.

Cand cochilia are forma dorita, ia o bucata de carton pe care o lipesti de aceasta - cartonul va deveni suportul "casutei" de care tu vei lipi, in continuare, doua panglici lungi sub forma de bretele. Odata finalizata cochilia, poti trece la "antenutele" melcului. Rasuceste doua bucati de hartie de impachetat, dupa care lipeste in varful fiecareia cate o bila din zapada artificiala. La final, ataseaza fiecare "antenuta" de cordeluta.

Mary Poppins

mary_poppins

Micutii tai se pot transforma, cu ocazia Halloweenului, intr-un cuplu celebru de amici: Bert si Mary Poppins. Pentru costumasul de Mary Poppins al fetitei tale, vei avea nevoie de o palariuta cu boruri largi, flori pentru decor, o panglica, o fusta lunga si o bluza alba cu maneci lungi, ciorapei negri si o geanta mare.

Pentru costumasul lui Bert, vei avea nevoie de o salopeta din denim, un tricou alb, o jacheta din denim, o esarfa, o sapca, un mop si carbune. Imbraca-i pe micuti in hainutele pregatite, dupa care aplica 2-3 flori pe palaria fetitei si un pic de carbune pe obrajii baietelului. 

Super eroina

supereroina

Micuta ta se viseaza super eroina, intocmai ca personajele fantastice din desenele animate pe care le indrageste? Afla ca ii poti confectiona cu usurinta un costum de Halloween care sa o transforme, pentru o zi, in personajul preferat! Nu vei avea nevoie decat de un tricou si o pereche de pantaloni colorati, plus cateva accesorii specifice personajului pe care copilul tau il adora.

Poti adauga costumului de Halloween o curea vesel colorata peste care sa lipesti un logo cu initiala numelui fetitei tale - marcat cu sclipici sau paiete, pentru a iesi in evidenta - si o capa haioasa, care sa se asorteze cu restul costumasului din punct de vedere cromatic.

Albinuta

costum-albina

Un alt costum de Halloween pentru copii, foarte usor de facut, este cel de albina. Iti vor trebui o pereche de pantaloni negri, un tricou galben, fetru negru, lipici textil, o bentita neagra, bile din zapada artificiala, sarma imbracata in material textil, vopsea acrilica si un cutter. Cu ajutorul cutterului, taie cateva fasii de fetru negru pe care apoi le poti fie lipi, fie coase pe tricoul galben pentru a crea dungile albinutei.

Pentru a confectiona antenele albinei, fa doua gauri in bentita, in care sa adaugi sarmele imbracate in material textil la capatul carora ai infipt, in prealabil, bilele din zapada artificiala. Nu uita ca antenutele trebuie sa fie colorate in negru si galben. In acest sens, te poti folosi de vopsea acrilica pentru a colora bilele de zapada artificiala, respectiv de fasii de material galben si negru pentru a imbraca bucatile de sarma. 

Viking

viking

Prichindelul tau isi doreste sa se transforme de Halloween intr-un razboinic neinfricat? Nimic mai simplu: confectioneaza-i un costum de viking! Vei avea nevoie de o bluza alba cu maneci lungi, pantaloni maro inchis, o bucata de catifea maro deschis, snururi maro si negre din piele, o curea maro din piele, cizme si o casca de viking.

Foloseste o parte din bucata de catifea pe care o ai la dispozitie pentru a-i crea o mini-pelerina zdrentuita micutului tau. Cu restul confectioneaza jambiere, legate cu snururi de piele deasupra cizmelor de viking. Leaga cateva snururi de incheieturile mainilor prichindelului si nu uita sa adaugi cureaua (cat mai lata, de preferinta) si casca de viking.

Fantoma

fantoma-costum

Un costum care nu poate lipsi de sarbatoarea Halloweenului este cel de fantoma. Din fericire, este si unul dintre cele mai simple si ieftine costume pe care le poti confectiona! In functie de varsta copilului tau si, astfel, de inaltimea lui, vei avea nevoie fie de o fata de perna mare, fie de un cearsaf alb, o pereche de pantaloni sau colanti albi, sosete albe si pantofi albi.

Pentru a-ti transforma prichindelul in fantomita, nu va trebui decat sa il imbraci in hainutele albe mentionate anterior, dupa care sa decupezi o gaura suficient de mare in fata de perna, respectiv cearsaf, in asa fel incat copilul sa isi poata vari capul prin ea, fara ca apoi materialul textil sa alunece. 

Vulpita

vulpe-halloween

Copilul tau se poate costuma de Halloween si intr-o vulpita simpatica! Pentru a-i realiza costumul, vei avea nevoie de o pereche de pantaloni negri, o bluza portocalie cu maneci lungi, fetru alb si portocaliu, lipici, sarma, o bentita portocalie, manusi negre si tus negru de ochi. Cea mai "dificila" parte a confectionarii costumului de vulpita va fi realizarea urechilor.

Indoaie sub forma de urechiuse de vulpe doua bucati de sarma, pe care trebuie sa le imbraci in fetru portocaliu, decupat si cusut pentru a se plia modelului. Ataseaza cele doua urechiuse de bentita portocalie, nu inainte de a fi aplicat si doua bucati de fetru alb pe suprafata lor. La final, dupa ce princhidelul tau a imbracat costumul de Halloween, deseneaza-i boticul si mustatile de vulpe cu ajutorul tusului negru.

Tu ai confectionat vreodata un costum de Halloween pentru copilul tau? Ce idei creative ai avut? Impartaseste-ne din experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Costume halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre