Prima aplicatie pentru iPad din Romania care invata copiii si parintii sa deseneze

/ / Modificat: 2012-11-23
Prima aplicatie pentru iPad din Romania care invata copiii si parintii sa deseneze

Editura de carte pentru copii Cartile Lucia Muntean a lansat in App Store prima carte interactiva pentru iPad care ii invata sa deseneze pe cei mici si pe cei mari, deopotriva. "Ghici" este o colectie de 12 poezii, care descriu, in pasi simpli si usor de reprodus, metoda de realizare a unor desene simpatice, reprezentand personaje din lumea animalelor.

Aplicatia este o reinterpretare a bestseller-ului editurii, "Ghici, ghici, ghici, ce voi desena aici?", adresat copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani. Conceputa initial pentru a deprinde copiii cu primele notiuni de scriere prin intermediul desenului, cartea s-a bucurat de un mare succes in randul parintilor, care au cumparat-o pentru a invata ei insisi sa deseneze.

"Trecea catre formatul de aplicatie iPad a venit ca un pas firesc in evolutia conceptului care a stat la baza cartii Ghici, ghici, ghici, ce voi desena aici?. Gradul de interactivitate si metoda ingenioasa de invatare sunt punctele forte ale cartii. Ne-am dorit sa le consolidam in aplicatia Ghici, profitand de caracteristicile tehnice ale iPad-ului, un device din ce in ce mai popular in randul tinerilor parinti. De asemenea, pentru ca editura noastra primeste comenzi din toate colturile lumii, odata cu prima carte interactiva pe care o lansam in Apple App Store, vrem sa aducem Cartile Lucia Muntean mai aproape de cititorii nostri de pretutindeni", a declarat Mihai Muntean, publisher-ul editurii.

"Ghici" poate fi folosita in trei moduri, oferind astfel utilizatorilor trei experiente distincte, cu un grad diferit de interactivitate:

1. "Vezi cum se deseneaza" – autoarea le citeste poeziile copiilor si, la fiecare vers, aplicatia le arata acestora pe tabla de desen simbolul grafic care trebuie desenat in pasul respectiv.

2. "Invata sa desenezi" - autoarea le citeste copiilor primul vers si asteapta ca acestia sa exerseze pe tabla de desen pasul respectiv, dupa care trece la versul urmator.

3. "Deseneaza singur" – dupa ce au identificat si exersat elementele care compun un desen, copiii incearca sa realizeze desenul singuri, pe tabla de desen, urmarind modelul oferit de aplicatie.

"Ghici" este prima aplicatie iPad, in limba romana, pentru copii, care incurajeaza interactiunea dintre cei mici, parinti si prietenii acestora de pe Facebook. Tehnologia folosita in construirea aplicatiei le permite parintilor sa creeze, pe Facebook, propriile expozitii ale desenelor si sa le impartaseasca prietenilor.

Aplicatia este disponibila in App Store la pretul de €1.59.

Cartile Lucia Muntean reprezinta un proiect editorial romanesc lansat in scopul sprijinirii educatiei de acasa. Bazate pe poezii, povesti si jocuri educative, ele ofera parintilor si copiilor pretexte la indemana pentru a trai impreuna o ora de copilarie in fiecare zi. Lucia Muntean scrie literatura pentru copii de peste 30 de ani. Activitatea ei in domeniul educatiei prescolare a fost recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin acordarea Distinctiei "Gheorghe Lazar" clasa I. Cartile Lucia Muntean sunt disponibile online pe www.luciamuntean.ro, in librariile Elefant, Librarium, Carturesti, Humanitas, Okian, in hypermarket-urile Carrefour si Kaufland.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Software

Articole recomandate

Citeste si despre