Toamna se numara atelierele creative la Strada Copiilor, 21-28 septembrie 2013

/ / Modificat: 2013-09-17
Toamna se numara atelierele creative la Strada Copiilor, 21-28 septembrie 2013

Toamna se numara atelierele creative la Strada Copiilor, 21-28 septembrie 2013

Editia a III-a


Toamna se numara atelierele creative la Strada Copiilor, 21-28 septembrie 2013

Editia a III-a

Institutul de Management si Dezvoltare Durabila (IMDD) lanseaza cea de-a treia editie a proiectului Strada Copiilor. Acesta va avea loc in perioada 21-28 septembrie si se deruleaza in cadrul festivalului cultural in aer liber, Strada de C’Arte, organizat de Biblioteca Centrala Universitara Carol I si Fundatia Universitara Carol I.

Ateliere de creatie, de street art, evenimente, concursuri, lectura la iarba verde si invitati speciali vor transforma pentru o saptamana str. Boteanu intr-un spatiu al interactivitatii, jocului si educatiei la indemana celor mici si celor mari. Accesul la toate activitatile este gratuit.

Continuand proiectul initiat in urma cu doi ani, de promovare a artelor si culturii, IMDD organizeaza "Strada Copiilor", care reuneste activitati destinate copiilor cu varste cuprinse intre 3 - 14 ani si adolescentilor. Proiectul urmareste dezvoltarea unui model de educatie non-formala si popularizarea conceptului de invatare prin joc si joaca.


Programul evenimentului include ateliere ateliere de desen si pictura, atelier de modelaj, colaj, atelier de confectionare obiecte hand-made, atelier de street art, sesiuni de lectura la iarba verde. Toate activitatile sunt supravegheate de voluntarii IMDD, iar atelierele sunt sustinute de invitati speciali: artisti care ii vor indruma pe cei mici in descoperirea tainelor fiecarei activitati. Programul complet al activitatilor este disponibil online, atat pe siteul www.imdd.ro, cat si pe siteul www.stradadecarte.ro, in sectiunile dedicate Strazii Copiilor.

Alaturi de programul destinat celor mici, Institutul de Management si Dezvoltare Durabila organizeaza cea de-a cincea editie a dezbaterilor Educatie la firul ierbii, tema din aceasta toamna fiind "Apa este viata!". Dezbaterea va aduce impreuna reprezentanti ai mass media, ai organizatiilor neguvernamentale si companiilor.  Tinerii vor fi incurajati sa isi exprime opiniile si sa fie cat mai activi in cadrul discutiei.

Continuand eforturile de implicare sociala, IMDD va organiza si anul acesta campania de strangere de carti "Fiecare copil merita sa citeasca – Doneaza o carte!". Toti participantii la Strada Copiilor si Strada de C’Arte sunt incurajati sa ofere in dar cel putin o carte in spatiul special amenajat, iar toate donatiile primite in timpul evenimentului vor merge catre organizatii si centre pentru copii.

Accesul este gratuit la toate activitatile prevazute in program, iar participantii vor primi diplome si premii pentru implicarea lor in diferitele activitati propuse. Noutati privind desfasurarea atelierelor si evenimentelor pot fi urmarite atat la sectiunea Ateliere@Strada Copiilor, cat si la sectiunea Evenimente@Strada Copiilor sau la sectiunea Media Room – Comunicate de presa, toate disponbile online pe siteul www.imdd.ro. De asemenea, informatii pot fi regasite si pe pagina de Facebook a IMDD, www.facebook.com/institutuldemanagement.sidezvoltaredurabila.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre