Teatrul Tandarica, intr-un turneu important in China!

/ / Modificat: 2015-07-24
Teatrul Tandarica, intr-un turneu important in China!

Teatrul Tandarica se afla intr-un turneu extrem de important in China, unde, timp de 3 saptamani, va parcurge in total 15.907 Km si va juca, in 4 mari orase, 10 reprezentatii cu spectacolul "Muzicantii din Bremen", regizat de Attila Vizauer.

Turneul care se desfasoara in perioada 23 iulie-11 august este rezultatul unui parteneriat pe termen lung intre Teatrul Tandarica si Teatrul National Pentru Copii din China si reprezinta o oportunitate de colaborare pe termen lung, de prezentare a animatiei din Romania intr-o zona in care cultura romaneasca patrunde mai greu.

muzicantii_din_bremen

Asadar, spectacolul "Muzicantii din Bremen" va avea 3 reprezentatii la Beijing, pe scena Teatrului National Pentru Copii din China, 2 reprezentatii la Teatrul de Arta pentu Copii din Tianjin, 2 reprezentatii la Teatrul de Arta pentru Copii din Jinan si 3 reprezentatii la Centrul pentru Copii si Femei din Chengdu. De asemenea, in cadrul turneului, cu ocazia deschiderii oficiale a Institutului Cultural Roman din Beijing, vor avea loc vernisajul expozitiei "Calatoria lui Tandarica" si un atelier de manuire cu papusile din "Muzicantii din Bremen".

Expozitia va reuni un numar de 50 de exponate, reprezentand diverse stiluri si metode de expresie artistica experimentate de-a lungul celor 70 de ani de istorie a Teatrului Tandarica.

Aceasta colaborare, menita sa construiasca un pod intre doua continente, este o continuare a protocolului incheiat in urma cu 3 ani intre Teatrul de Animatie Tandarica, Guangzhou Performnace/Film Co Ltd si Teatrul Beilei, din Guangzhou, China.

muzicantii_din_bremen2

In cadrul acestui parteneriat, spectacolul "Alice in tara minunilor", productie a Teatrului Tandarica, s-a jucat in Guangzhou, iar publicul din Romania a vazut spectacolul "Calatorie spre Soare Apune", al Teatrului Beilei. Daca atunci banda audio de la "Alice in tara minunilor" a fost inregistrata de studenti chinezi, de data aceasta textul in limba chineza al spectacolului "Muzicantii din Bremen" a fost dublat de actorii profestionisti ai Teatrului National Pentru Copii din China.

Muzicantii din Bremen

Regia: Attila Vizauer

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Muzica originala: Ioan Gyuri Pascu

Miscare Scenica: Vava Stefanescu

Cu: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Marin Fagu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Alexandru Neculcea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre