Teatrul Excelsior, prins intre premiere si festivaluri

/ / Modificat: 2014-09-12
Teatrul Excelsior, prins intre premiere si festivaluri

Suntem pregatiti, ca in noua stagiune 2014-2015, sa va luam prin surprindere. Teatrul Excelsior porneste la drum cu o tolba plina de proiecte si gata de iesirea in marea lume a festivalurilor. 

Noul director al Teatrului Excelsior, Adrian Gazdaru, va propune in aceasta toamna doua premiere cu totul speciale.

Cea dintai, “Kiki si Bozo”, un text sensibil si plin de poezie, scris de Andreea Valean, este regizata de Peter Kerek si a intrat deja in repetitii. Peter Kerek a gandit acest spectacol cu doua distributii, in care ii veti descoperi pe tinerii si talentatii actori Raluca Botez, stefania Dumitru, Lari Cosmin Giorgescu, Dan Clucinschi, Ion Bechet si Alexandru Mike Gheorghiu.  “Kiki si Bozo” are parte si de un scenograf de exceptie: Iuliana Vilsan. 

Cea de-a doua premiera va fi  „Momo sau strania poveste despre hotii de timp si copilul care le-a inapoiat oamenilor timpul furat”. O invitatie in lumea fantastica a lui Momo, un personaj fabulos creat de Michael Ende. in acest basm-roman, Momo, o fetita care incearca sa salveze lumea, ii are ca parteneri pe Casiopeea, o ciudata broasca testoasa, si pe maestrul Hora. Dramatizarea este realizata de Lenus Teodora Moraru, care va semna si regia acestui spectacol. 

Dincolo de cele doua premiere, evident vor urma si altele, Teatrul Excelsior este invitat la cinci festivaluri de gen. Chiar cu o zi inainte de inceperea noului an scolar, mai exact pe 14 septembrie, la ora 17.00, vom fi prezenti la cea de-a patra editie a Festivalului de Teatru pentru Copii „Aschiuta” de la Pitesti, cu spectacolul-fenomen „Cocoselul neascultator”, care se joaca aproape fara intrerupere de peste patru decenii. Nu vom lipsi nici de la cea de-a doua editie a Festivalului de Teatru pentru Copii “Arcadia”, de la Oradea, vineri, 26 septembrie, ora 10.00, cand ii vom incanta pe cei mici, dar si pe cei mari, cu basmul lui Ioan Slavici, „Zana Zorilor”, rescris la timpul prezent cu umor si ironie de Ilinca Stihi, care este si autoarea regiei.  Apoi, vom fi prezenti in Festivalul „Bucharest Comedy Week”, organizat de ARCUB, duminica, 28 septembrie, la ora 11.00, cu spectacolul de mare succes „Magia Copilariei”, scris si regizat de actorul Stelian Milu. 

Primul matineu duminical din noua stagiune, programat in data de 21 septembrie, la ora 11.00, ii asteapta pe prichindei, dar si pe parintii lor, la intalnirea cu “Degetica”, dupa Andersen, dramatizare si regie Aurel Mitran.

Si luna octombrie ne gaseste in periplu festivalier. Chiar pe 1 octombrie, intram in competitia prestigiosului Festival International de Teatru pentru Copii „Ion Creanga”,  „100, 1000, 1.000.000 de povesti” cu fermecatorul spectacol “Hainele cele noi ale Printului”, dupa doua povesti de Andersen, regizat de Ilinca Stihi. Iar, pe 19 octombrie, ajungem la Festivalul de Teatru si Arte Performative „Drumul Sarii” de la Turda, cu peripetiile Marelui Vrajitor si ale Ucenicului sau din spectacolul „Magia Copilariei”.

Un inceput de stagiune plin de dinamism, surprize, noutati si cu o casa a povestilor fara sfarsit, deschisa copiilor de orice varsta, doar la Teatrul Excelsior!  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre