Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura 2013

/ / Modificat: 2013-11-13
Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura 2013

Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura 2013

Editia 2013 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura va avea loc in perioada 20 – 24 noiembrie in Pavilionul Central Romexpo si se va desfasura sub semnul a doua numere "rotunde": 85 - ani care au trecut de la prima transmisiune a Radio Romania (1 noiembrie 1928) si 20 – editii la care ajunge Targul International Gaudeamus in acest an.

Invitatul de onoare al editiei: tarile Nordice - Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda si Islanda.

Cel mai important eveniment cultural de tip expozitional din Romania

Organizat de Radio Romania – singurul post de radio din lume care si-a asumat acest rol - Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura este de foarte multi ani un reper, atat pentru specialistii din bransa cat si pentru publicul larg.

Cu grija pregatit si cu nerabdare asteptat, cel mai important si mai longeviv eveniment expozitional dedicat cartii, din Romania, are  un loc bine definit in calendarul cultural si in constiinta publicului, dovada stand cei peste 100.000 de vizitatori care ii trec pragul in fiecare an.

Targul se desfasoara anual in Pavilionul Central Romexpo, reunind, intr-un spatiu expozitional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii, biblioteci etc.

Momentul de varf al anului editorial si cultural in Romania

In toamna fiecarui an, Targul International GAUDEAMUS devine centrul pietei editoriale si al vietii culturale din Romania. Deopotriva expozitie de carte si cafenea literara, Targul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare editie, intr-o atmosfera prietenoasa si destinsa a intalnirii cu lumea vie a culturii tiparite.

Gaudeamus - spatiu al dialogului intercultural

Un adevarat incubator de idei si proiecte culturale, Targul isi deschide anual portile expozantilor si vizitatorilor din strainatate, oferind cadrul ideal de intalnire intre personalitatile straine invitate la Targ si public, dar si intre specialistii din industria cartii, autori, editori, traducatori, ilustratori de carte, agenti si critici literari.

Program de vizitare

Pogramul de vizitare al targului este urmatorul:

- miercuri – vineri: 11.00 – 20.00;
- sambata – duminica: 10.00 – 20.00.

Complexul Expozitional Romexpo este situat pe Bulevardul Marasti nr. 65-67 (Piata Presei Libere) iar accesul publicului in complex se face astfel:

intrarea A, cu acces din Piata Presei Libere, doar pietonal
intrararile B si C (pietonal si auto), cu acces din Bulevardul Expozitiei

Accesul auto pentru vizitatori, in parcarile Romexpo, se face pe baza de bilet in valoare de 3 lei/ora.

Mijloace de transport in comun

Autobuze: 105, 131, 205, 304, 330, 331, 335 (statia Piata Presei Libere), 301 (statia Parc Herastrau)
Autobuze expres: 780, 783 (statia Piata Presei Libere)
Tramvaie: 41, 42 (statia Piata Presei Libere)
Metrou: statia Aviatorilor

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri

Articole recomandate

Citeste si despre