Aripi din Noroi - Cartea care celebreaza feminitatea, sanatatea emotionala, empatia, viata si iubirea

/ / Modificat: 2024-03-05
Aripi din Noroi - Cartea care celebreaza feminitatea, sanatatea emotionala, empatia, viata si iubirea

 

Aripi din noroi este titlul cartii dedicate explorarii complexitatii sanatatii emotionale, empatiei, vietii si a dragostei din perspectiva autorului, prin povestea de viata si de dragoste a personajului principal, Delia.


Cartea, care va fi lansata Vineri, 8 martie, ora 18:00, in cadrul Librariei HUMANITAS Lipscani, isi propune sa puna in lumina experientele si provocarile cu care se confrunta femeile, promovand o intelegere si compasiune mai profunda in cadrul societatii.


Romanul Aripi din Noroi analizeaza aspectele cu mai multe fatete ale sanatatii emotionale, empatiei, vietii si dragostei experimentate de femei, toate puse intr-o lumina a puterii interioare si a vulnerabilitatii desavarsite a acestora. Cartea urmareste sa imputerniceasca si sa inspire, incurajand in acelasi timp empatia, ajutorul si distrugand stigmatele sociale din jurul sanatatii mintale si emotionale.


„Aceasta carte este o munca de dragoste si un tribut adus rezistentei, fortei si vulnerabilitatii femeilor. Este speranta mea ca, impartasind povestile noastre si explorand complexitatile sanatatii mintale, empatiei, vietii si dragostei, nu prin articole stiintifice ci prin puterea vindecatoare a unui roman, putem crea o lume mai plina de compasiune si mai incluziva”, adauga Maria Dobrescu, autoarea romanului.


„Cartile pot avea un dublu efect terapeutic: atunci cand sunt scrise (oferind autorului un katharsis mental de neegalat) si atunci cand sunt citite, caz in care ofera cititorului posibilitatea de a evada temporar intr-o lume in care nici chiar masina de gaurit a vecinului nu mai exista.„Aripi din noroi, scrisa de Maria Dobrescu, este o astfel de carte. Scrisa intr-un registru liber, fara „pretiozitati” de dragul aparentelor, „Aripi din noroi” subliniaza inca o data ca, la un moment dat, n-ai incotro si trebuie sa te ridici si sa lupti, pentru ca Viata este o lupta. Daca ar fi altfel, ar fi prea plictisitoare”, subliniaza editura SIONO.


Pe masura ce societatea recunoaste din ce in ce mai mult importanta sanatatii mintale si experientele unice cu care se confrunta femeile, aparitia cartii Aripi din noroi marcheaza un pas crucial in amplificarea vocii acestora si in stimularea empatiei.


Dupa lansare, romanul Aripi din Noroi va fi gasit in retelele de librarii din intraga tara, precum si in Libraria SIONO.


Maria Dobrescu se afirma ca o sustinatoare ferventa a miscarii feministe, punand creativitatea, independenta si puterea feminina pe un piedestal. Cu o mare consideratie fata de literatura, dupa terminarea Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, precum si a Masteratului din cadrul SNSPA, autoarea si-a descoperit pasiunea pentru proiectele cu impact asupra educatiei si a protectiei mediului, deopotriva.


Imbinand creativitatea, pasiunea pentru scris si experienta proprie care i-a marcat copilaria si cresterea, Maria Dobrescu doreste sa atraga atentia asupra sanatatii mintale si a traumelor la care multe dintre femei sunt supuse zi de zi, precum si asupra puterii interioare a acestora si a felului in care empatia si ajutorul pot influenta destine.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carte

Articole recomandate

Citeste si despre