Sticlus Capcaunul a furat Craciunul - Un vis de iarna la Teatrul Ion Creanga

/ / Modificat: 2015-12-08
Sticlus Capcaunul a furat Craciunul - Un vis de iarna la Teatrul Ion Creanga

Pufosul oras Bulgaresti se pregateste de sarbatoare si, in fiecare casa, bulgarasii servesc turta dulce la masa.

Vine Craciunul si parfumul de ciocolata calda se simte la fiecare pas. Dar e cineva care se tine de nas. N-are brad, stelute sau beteala, nu stie colinde si nici artificii nu aprinde! E Sticlus Capcaunul si e aproape-aproape sa strice Craciunul! 

„Sticlus Capcaunul a furat Craciunul” este visul de iarna al Teatrului Ion Creanga – visul lui Vladut care da viata fricii sale: daca, pana la urma, cadourile nu vor ateriza sub brad? Daca nu va mirosi cozonacul? Daca vor disparea toate globurile? Teatrul Ion Creanga va invita sa aflati raspunsul la toate aceste intrebari, care-si afla rezolvarea intr-un spectacol delicat ca un fulg din vata de zahar, dedicat micutilor spectatori cu varsta peste 4 ani. 

sticlus_capcaunul

Spectacolul, imaginat de Selma Dragos, alaturi de Anca Stefan (dramaturg), Vladimir Turturica (scenograf) si Loredana Mitrut (compozitor), porneste de la ideea autorului american Dr. Seuss si transforma povestea unui personaj mizantrop intr-o poveste despre umanitate. Explorand tehnica spectaculoasa a teatrului de umbre, prin care orice lucru mic poate deveni gigantic, solutiile scenografice si muzicale raman in zona lui „ziceam ca” – ziceam ca tot ce e alb e zapada, ziceam ca ninge, ziceam ca ne speriem si ziceam ca totul e pierdut.

Spectacolul_Sticlus_Capcaunul

„De ce facem piese de Craciun in care Craciunul aproape ca nu mai vine? Asteptarea Craciunului, o stim cu totii, e mai lunga decat Craciunul insusi. Copii sau adulti ne place sa ne decoram asteptarea cu imaginea momentului cand cele mai fierbinti dorinte de peste an se pot implini. Dar ne place si sa cream suspans, sa ne intrebam daca nu cumva asteptarea va fi in van. E mai interesant daca ne speriem putin ca totul se va schimba anul acesta, ca sa putem trai ca pe o surpriza placuta traditiile stiute pe dinafara.” – Selma Dragos.

Spectacolul „Sticlus Capcaunul a furat Craciunul” se joaca sambata, 12 si 19 decembrie, orele 11.00 si 18.00 la Teatrul Excelsior – Str. Academiei, nr. 28. Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete din Piata Amzei, nr. 13, si in reteaua Eventim, online pe www.eventim.ro si la magazinele partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas. 

Aflati mai multe pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre