Scoala de vara: Primii pasi in arta pentru copii (4 - 6 ani) (4 - 8 August)

/ / Modificat: 2014-07-16
Scoala de vara: Primii pasi in arta pentru copii (4 - 6 ani) (4 - 8 August)

Scoala de vara: Primii pasi in arta pentru copii (4 - 6 ani) (4 - 8 August)

Fundatia Calea Victoriei invita copiii in perioada 4-8 August, ora 18:30, la Scoala de vara: Primii pasi in arta pentru copii (4-6 ani) (4-8 August), sustinuta de Petruta Banita, artist plastic.

Lector: Petruta Banita

Data incepere: 4 August 2014; Ora curs: 18:30

Numar ateliere: 5

Frecventa: zilnic (luni-vineri; 4-8 august)

Varsta Minima: 4; Varsta Maxima: 6

Cost: 225 ron (include materialele de lucru); Cost redus (card fidelitate): 200 (include materialele de lucru)

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la contact@victoriei.ro

Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

Aflati in plin proces de dezvoltare a imaginatiei si de descoperire a talentelor native, copiii de aceasta varsta au nevoie sa fie implicati in procese creative si ludice cat mai variate, care sa le ofere o gama cat mai bogata de experiente senzoriale.

Pe parcursul celor 5 intalniri, copiii se vor familiariza atat cu tehnici de desen si pictura, cat si cu alte tehnici plastice precum colajul, modelajul, sculptura. Pornind de la ideea de joc, explorand teme si materiale diferite, copiii vor invata sa fie atenti, sa observe, sa interpreteze artistic propriile experiente si sa se exprime prin alte metode decat prin vorbire.

Fiecare atelier va fi o alta experienta vizuala, o noua intalnire cu un material sau o tehnica artistica pe care la gradinita sau in scoala nu au ocazia sa o experimenteze. Cei mici vor invata alaturi de lector cum sa improvizeze, cum sa fie spontani si cum sa isi foloseasca imaginatia, exprimandu-se artistic intr-un mod cat mai personal.

Structura atelierelor

Universul semnelor

Ne familiarizam cu culorile primare printr-un joc al semnelor amprentate, asemenea primelor manifestari artistice. Realizam compozitii in care copiii imprima semne cu ajutorul degetelor, cu ajutorul texturilor din natura (frunze, flori, pene) si cu ajutorul formelor stantate prin tehnica blockprint.

Linogravura

Realizarea unui autoportret poate fi un joc haios. Desenam elemente vizuale pe un suport special, pe care apoi le transpunem printr-o tehnica grafica pe hartie, prin imprimare.

Colajul

Cum facem din cateva petice colorate de material textil si diverse texturi din natura o compozitie modernista? Luam frunze, flori si petice si le colam pe hartie intr-o maniera artistica.

Obiectele din jurul nostru (ceramica)

Exersarea abilitatilor manuale si educarea perceptiei in spatiu. Ne familiarizam cu cele trei dimensiuni prin modelarea unui vas din lut sau a unui basorelief.

Misterul formelor ascunse

Confectionam minunate masti de carnaval folosind tehnica colajului. Descoperim contraste (cald-rece, inchis-deschis, clar-obscur, contrastul culorilor in sine). Decoram obiecte utilizand diferite materiale.

Fiecare sedinta dureaza o ora.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre