Premiera, Insula Misterioasa - Teatrul Ion Creanga

/ / Modificat: 2015-03-12
Premiera, Insula Misterioasa - Teatrul Ion Creanga

Teatrul Ion Creanga celebreaza Ziua Internationala a Teatrului  pentru Copii si Tineret cu un nou spectacol – "Insula Misterioasa".

"Insula misterioasa" este o poveste care hraneste fantezia. Este visul oricarui tanar care isi doreste sa inventeze unelte ingenioase si sa-si testeze cunostintele de geografie. E simbolul aventurii prin care descoperi lumea si te cunosti pe tine insuti, vorbind despre curaj, despre rolul stiintei, despre natura si despre umanitate.

Teatrul Ion Creanga se alatura teatrelor si companiilor teatrale care celebreaza, pe data de 20 martie, Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret, o zi speciala, salutata anual cu noi programe si proiecte menite sa le ofere celor mai mici dintre spectatori experiente memorabile si electrizante. O astfel de experienta, plina de aventuri si suspans, este si noua productie a Teatrului Ion Creanga – "Insula Misterioasa" – un spectacol care aduce pe scena aventurile si misterele romanelor lui Jules Verne. 

Dramatizat de Elise Wilk, "Insula Misterioasa" aminteste de Robinson Crusoe si Indiana Jones, de jocurile de aventura in care trebuie sa fii tot timpul atent la indicii pentru a sti ce se va intampla in continuare. Iar intalnirea cu eroii lui Jules Verne este intr-adevar una inedita: personajele coboara de pe scena, se apropie sau se indeparteaza de public, folosind neconventional sala teatrului. Astfel, cu ajutorul efectelor sonore si al proiecţiilor, spaţiul se transforma in universul unei insule misterioase si izolate din Pacific.

Premiera este programata pe data de 17 martie, ora 19.00, aceasta dand startul unui maraton TIC de 10 spectacole ce vor avea loc in perioada 17-21 martie, cu ocazia Zilei Internationale a Teatrului pentru Copii. Premiera, gazduita de Teatrul Excelsior, va fi precedata de expunerea machetelor-vulcan realizate de elevi ai scolii Step by Step, partener al Teatrului Ion Creanga. 

Desi nu este inclus in programa scolara, Jules Verne este in continuare unul dintre cei mai populari autori de literatura pentru tineri, opera sa vasta influentand numeroase generatii de cititori. De-a lungul timpului, multe dintre fanteziile imaginate de romancier au devenit realitate, iar povestile sale – transpuse si adaptate pentru scena, pentru micul ecran sau pentru sala de cinema – continua sa fascineze si sa hraneasca fantezia tinerilor, vorbind despre curaj, despre stiinta, natura si umanitate. 

Insula Misterioasa

Regia: Theodor-Cristian Popescu

Scenografia: Mihai Pacurar

Light design: Lucian Moga

Sound design: Yves Chamberland

Cu: Cezar-Vlad Popescu, Voicu Hetel, Mihai Cojocaru, Oliviu-Cristian Bughiu, Daniel Tudorica si Ionut Antonie

Spectacol adresat copiilor cu varsta peste 7 ani

Durata: 1h15min

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga (Piata Amzei, nr. 13) si in reteaua Eventim, online pe www.eventim.ro, si la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas. 

Detalii si informatii suplimentare sunt disponibile pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga. Persoana de contact este Anca Scurtu, Coordonator PR, e-mail anca.scurtu@teatrulioncreanga.ro, nr. tel. 0723.513.338. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii

Articole recomandate

Citeste si despre