Incepe stagiunea 2015 - 2016, la Teatrul Tandarica

/ / Modificat: 2015-08-26
Incepe stagiunea 2015 - 2016, la Teatrul Tandarica

In prima zi a toamnei, Teatrul Tandarica isi deschide portile pentru cea de-a 70-a stagiune, continuand seria de evenimente aniversare "Tandarica 70 de ani".

Incepand de marti, 1 septembrie, publicul este invitat la ultima parte a Stagiunii de Vara 2015, in cadrul careia Teatrul Itinerant Tandarica se va gasi, pana pe 20 septembrie, in Parcul Lumea Copiilor.

Cea mai importanta parte a acestei sectiuni a Stagiunii de vara o reprezinta Festivalul de Vara "Teatru, strada si copil", care se va desfasura in perioada 11 - 16 septembrie in mai multe locatii din capitala: Teatrul Itinerant Tandarica (Parcul Lumea Copiilor), sediul din Lahovari (Sala Lahovari, Teatrul din Nori si Anima Studio) si Grand Cinema and More - Mall Baneasa. 

Fiind un centru de interconectare internationala in domeniul teatrului de animatie, festivalul va reuni la Bucuresti 11 dintre cele mai importante state membre ASSITEJ (Asociatia Internationala a Teatrelor pentru Copii si Tineret), care isi vor prezenta activitatea in cadrul unor sesiuni de lucru pe toata durata festivalului. 

Personalitati marcante, de talie mondiala, din domeniul teatrului vizual vor dezvalui stategii si modalitati de lucru in tendintele contemporane din teatrul de animatie. De asemenea, Tandarica va sustine o microstagiune menita sa prezinte activitatea teatrului, prin prisma accentului pe un teatru de animatie actual, care se adreseaza atat copiilor, cat si adultilor. Invitatii straini vor afla povestea fascinanta a celor 70 de ani de existenta a Teatrului Tandarica si prin marionetele prezente la Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu, in cadrul expozitiei “Calatoria lui Tandarica”. 

Marturii ale tendintelor inovatoare estetice, de constructie si de compozitie din cei 70 de ani de activitate a Teatrului Tandarica, cele 70 de exponate pot fi vazute de publicul larg pana in 20 septembrie.

Stagiunea 2015 - 2016 va include premiere (printre care spectacolele “Cine esti tu?”, “Micul Print”, “Eu, Oblio” si “Omul de zapada care dorea sa intalneasca soarele”), evenimente dedicate publicului iubitor de teatru dar si specialistilor din domeniu, precum si participari la importante festivaluri nationale si internationale (Festivalul de Teatru de la Alba Iulia, Festivalul International al Teatrelor de Papusi PUCK din Cluj Napoca, FNT, Fest (in) pe Bulevard, Festivalul TOPIC de la Tolosa - Spania, expozitia "Calatoria lui Tandarica" la Čakovec) .

Va asteptam cu drag!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Teatru copii

Articole recomandate

Citeste si despre