Freedom for Birth, documentar prezentat in premiera mondiala de Fundatia Crucea Alba

/ / Modificat: 2012-09-19
Freedom for Birth, documentar prezentat in premiera mondiala de Fundatia Crucea Alba

Joi, 20 septembrie, de la ora 19:00, va asteptam la Centrul de Sanatate Materna al Fundatiei Crucea Alba pentru lansarea in premierea a filmului documentar FREEDOM FOR BIRTH despre drepturile femeilor la servicii de maternitate optime fie ca nasc la spital sau in afara spitalului.

In documentarul de 60 de minute se regasesc opiniile celor mai mari experti internationali in domeniul eticii medicale si al drepturilor omului. Ei trag un semnal de alarma in ceea ce priveste nevoia reformei serviciilor de maternitate care in prezent sunt centrate pe supunerea gravidelor si a bebelusilor la interventii medicamentoase si chirurgicale fara justificare medicala.

Subiectul documentarului este extrem de actual in Romania unde nasterea este inca un eveniment de cele mai multe ori traumatic si traumatizant pentru mama si copil. In 2011, peste 45% dintre toate nasterile din Romania au fost nasteri medicalizate depasind cu mult rata recomandata de OMS.

Invitatul special al evenimentului de vizionare a evenimentului este Bernadette Schaffner, Moasa Independenta din Elvetia si coordonatoare a unei Case de Nastere.

Dupa vizionare vom gazdui un grup de discutie.

Pretul unui bilet: 25 RON

Rezervari la: office@cruceaalba.ro si 0735.193.985.

Adresa Centrului de Sanatate Materna al Fundatiei Crucea Alba: Str. Parangului Nr. 43 Sector 1 Bucuresti

sanatatematerna.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Film documentar

Articole recomandate

Citeste si despre