Cu antren, de la roata pana la tren! la Muzeul C.F.R

/ / Modificat: 2014-02-06
Cu antren, de la roata pana la tren! la Muzeul C.F.R

Cu antren, de la roata pana la tren! la Muzeul C.F.R

Este copilul vostru pasionat de trenuri, de miscare, de zgomot, de fiecare detaliu din mecanismul acestui fascinant mijloc de transport?

Da`DeCe va invita sa calatoriti in timp spre primele mijloace de transport, intr-un program dedicat copiilor cu varsta intre 2-10 ani, intitulat "Cu antren, de la roata pan’ la tren!", ce are loc in zilele de sambata si duminica ale fiecarei saptamani, incepand cu data de 25 ianuarie a.c. Veti parcurge, impreuna cu cel mic, un drum interactiv prin salile muzeului C.F.R din Bucuresti, pentru a-i intalni pe stramosii trenului de astazi.

Muzeul C.F.R. din Bucuresti se afla in apropierea Garii de Nord, pe Calea Grivitei la nr. 193 B. si prezinta o bogata colectie de machete de locomotive, vagoane si chiar automotoare, unele documente istorice, precum si foarte multe fotografii de arhiva. Da`DeCe scoate la lumina toate aceste obiecte de valoare, pentru a reda copiilor placerea de a merge la muzeu, de a afla lucuri noi si de a se bucura de unul dintre cele mai fascinante obiecte ale copilariei: trenul.

Se vor experimenta notiuni fizice despre modul in care se pun in miscare trenurile, tipurile de locomotie si felul combustibilului. Dar, cum a fost inventata roata si cate tipuri de locomotive exista? Sunt mai multe raspunsuri la aceste intrebari, mai multe povesti si mai multi eroi; toate vor fi descoperite de cei mici in cadrul programului “Cu antren, de la roata pan’ la tren!”.

Iesirea din muzeu se va face prin Gara de Nord, unde copiii vor putea vedea trenurile folosite in prezent la noi in tara. In final, se vor imparti harti cu garile principale pentru ca parintii si prichindeii sa identifice orasele spre care vor pleca trenurile de pe peroane.

Muzeul C.F.R din Bucuresti este cea mai recenta institutie care implementeaza un astfel de proiect adecvat copiilor.

Inscrierile sunt obligatorii si se fac de luni, ora 10.00 pana vineri, ora 16.00, in saptamana programului la e-mail: inscrieri@asociatiadadece.ro (este necesara precizarea numelui programului, numele ÅŸi varsta copilului, iar inscrierea este valabila numai dupa primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor).

Modalitati de plata

Plata pe loc: Dupa confirmarea inscrierii, plata se face inainte de inceperea programului, la sediul Muzeului CFR.
Plata prin transfer bancar (reducere 5 lei la taxa):
Achitarea taxei de participare, la maxim doua zile dupa emailul de confirmare a inscrierii pe lista de participanti, in contul Asociatiei De dragul artei. RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Muzeul CFR). Daca nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai daca retragerea este anuntata cu cel putin 24 de ore inainte de desfasurarea programului, suma din care se va scadea comisionul bancar. Inregistrarile se fac individual de catre fiecare familie in parte.

Program

Sambata, 1 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;
Duminica, 2 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 8-10 ani;
Sambata, 8 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copiii de 6-8 ani;
Duminica, 9 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
Sambata, 15 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
Duminica, 16 februarie 2014, 10.30 – program pentru familii cu copii de 2-3 ani.

Taxa de participare

50 lei/familie formata din doi membri (parinte si copil)
70 lei/familie formata din trei membri
80 lei/ familie formata din patru membri etc.

Programe pentru copiii din gradinite si clasele primare
Programul de mai sus este disponibil si pentru grupurile de copii de gradinita sau din ciclul primar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre