Campionatul povestilor - Val si Cetatea Sufletelor - sambata, 8 aprilie la Libraria Humanitas Cismigiu

/ / Modificat: 2017-04-04
Campionatul povestilor - Val si Cetatea Sufletelor - sambata, 8 aprilie la Libraria Humanitas Cismigiu

Editura Humanitas te invita sambata, 8 aprilie, ora 11.30, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o noua editie a Campionatului Povestilor cu „Val si Cetatea Sufletelor“ de Ana Alfianu.

Alaturi de invitati, Ana Alfianu, Otilia Mantelers, expert in parenting si Iustina Croitoru, redactor-sef Editura Humanitas, vom afla povestea unui personaj cu totul si cu totul special.

Val are 10 ani si face parte din specia visatorilor. Ii place sa se joace, sa exploreze padurea din apropierea casei si sa citeasca povesti. Cu siguranta, nici nu i-a trecut prin cap s-ajunga el insusi personaj intr-o poveste. Insa, intr-o buna zi, cuprins de dorul bunicului sau, plecat fara putinta de intoarcere in Cetatea Sufletelor, Val se hotaraste sa caute acest loc straniu, netrecut pe nici o harta din lume.

Impreuna cu Malila, o broasca-testoasa zburatoare, baiatul porneste intr-o calatorie fantastica, presarata cu primejdii, probe de curaj, nenumarate intrebari. Ei bine, raspunsurile la aceste intrebari vi se vor dezvalui numai daca veti avea curaj si-i veti urma pe Val si Malila in poveste.

Atat copiii, cat si parintii sunt invitati la Campionat sa se alature celor doua echipe: echipa Visatorilor povestitori si echipa Visatorilor desenatori. Editura Humanitas si Koh-I-Noor vor premia la final cele mai frumoase povesti si desene ale micilor si marilor Visatori.

Intrarea este gratuita. Varsta recomandata: 8 +. Inscrieri pe adresa de e-mail: alice.ene@humanitas.ro

Ana Alfianu s-a nascut in 1979 la Brasov si a urmat cursurile liceului de arta din localitate. A absolvit Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, cu o licenta in arte plastice si decorative, specializarea conservare-restaurare, si a lucrat vreme de cativa ani ca restaurator si grafician la Muzeul Judetean din Targu Mures. Intre 2006 si 2007 a urmat cursuri de teatru, film si arta in Statele Unite.

Val si Cetatea Sufletelor, volum aparut in colectia Humanitas Junior, este prima poveste pe care a scris-o si ilustrat-o.

„Ce talent grozav are Ana Alfianu! Pe de o parte, spune o poveste initiatica, in genul celor ale lui Michael Ende sau Peter Beagle, cu baietei si testoase vorbitoare, cu pesti care se hranesc cu lacrimi, cu prelegeri policolore despre puterea cuvintelor, cum foarte rar s-au scris in literatura noastra. Pe de alta parte, isi ilustreaza singura povestea cu imagini de o frumusete care iti taie respiratia, exact acele imagini ideale cu care ne visam in copilarie povestile. Prin urmare, dragi cititoare & cititori, cartea pe care o aveti in mana nu e doar o carte – e chiar copilaria voastra ilustrata. Deschideti-o: o veti iubi de indata. Eu, cel putin, asa am patit.“ – Radu Vancu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente 2017

Articole recomandate

Citeste si despre