Conferinta IACB 2018 - cel mai mare eveniment dedicat specialistilor si parintilor care traiesc cu autismul zi de zi

/ / Modificat: 2018-07-02
Conferinta IACB 2018 - cel mai mare eveniment dedicat specialistilor si parintilor care traiesc cu autismul zi de zi

Fiind la a doua editie, IACB 2018 aduce la Bucuresti si anul acesta specialisti romani si internationali consacrati in domeniul autismului, devenind in mod firesc cel mai important eveniment din domeniul autismului.

Conferinta este organizata de catre AITA – Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, si se va desfasura intre 19 si 21 octombrie 2018, la Rin Grand Hotel, aducand impreuna profesionistii din domeniul autismului dar si copiii, adultii si familiile lor care traiesc zi de zi cu autismul.

Desfasurandu-se pe parcursul a 3 zile, conferinta va aduce in discutie terapiile de care au nevoie persoanele cu autism si familiile lor, drepturile lor, serviciile si abordarile existente in Romania si internationale, identificand atat nevoi cat si solutii, resurse si modele de bune practici.

Autismul modifica viata intregii familii, nu doar pe cea a copilului care primeste diagnosticul, iar la IACB vom aborda copilul, cuplul, familia si comunitatea astfel incat sa identificam cat mai multe resurse si optiuni de integrare si sprijin atat pentru copil cat si pentru familie.

Focusul conferintei din acest an este reprezentat de copiii cu autism si interventiile pentru ei, dar si pentru frati, si familie in ansamblul ei. De asemenea, prin lectorii sai, conferinta aduce informatii valoroase despre drepturile si facilitatile copiilor si familiilor, avand ca invitati atat specialisti consacrati cat si persoane cu autism si parinti deveniti specialisti devotati cauzei copiilor lor.

Despre IACB am stat de vorba cu Psih. Daniela Gavankar, presedinte AITA si coordonator stiintific al IACB 2018, care ne-a declarat ca “in prezent, in Romania, calitatea serviciilor oferite copiilor cu autism creste de la an la an. Din pacate acest lucru se intampla predominant in mediul privat, si in imediata apropiere a copilului cu autism. Autoritatile si comunitatea in general are nevoie de mai multa informare si presiune pentru a sprijini mai bine copiii si adultii cu autism pe termen lung. Iar IACB 2018 deja reprezinta o voce care misca lucrurile in Romania.”international-autism-conference-bucharest

Va asteptam cu drag la IACB, in octombrie.

Pentru mai multe detalii despre IACB 2018, viziteaza site-ul: www.iacb.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Autism copii Evenimente 2018 Evenimente in bucuresti

Articole recomandate

Citeste si despre