Sfaturi simple pentru poze de familie reusite

/ / Modificat: 2017-12-04
Sfaturi simple pentru poze de familie reusite

Fotografiile sunt, poate, cel mai frumos mod de a crea amintiri impreuna cu familia ta. Mai ales in preajma Sarbatorilor, iti doresti sa faci si niste poze frumoase, la care sa te uiti cu drag, peste ani. Nu este nevoie sa ai cursuri de fotograf sau un aparat foarte scump ca sa faci poze reusite, ci de cateva trucuri pe care le poti pune oricand in practica.

Nici nu trebuie sa planuiesti o sedinta foto cu un fotograf profesionist, pentru ca poti face chiar tu fotografiile. Poti ruga si un prieten sau o ruda sa va dea o mana de ajutor, ca sa fiti toti in poza sau poti seta timer-ul aparatului sau telefonului.

Iata cateva sfaturi pentru poze de familie reusite:

Atentie la detalii

Cand pregatesti cadrul perfect pentru o poza si toata lumea este asezata, uita-te inca o data ca in cadru sa nu fie vreun element care nu se potriveste. Uita-te pe masa, pe podea, chiar si in fata grupului care urmeaza sa fie fotografiat. Daca ai animale de companie, include-le in fotografii.

Fotografii de grup

In perioada Sarbatorilor vei primi vizite din partea rudelor, a prietenilor, iar copiii vecinilor vor veni cu colindul. Sunt momente ideale care se pot transforma in amintiri, daca vei face o poza de grup. Spune-le tuturor sa fie cat mai naturali atunci cand se lasa fotografiati.

Nu ii spune copilului ce sa faca

Pozele cu zambetul copiilor sunt atat de frumoase si de expresive, insa in spatele lor se poate ascunde o munca titanica. Ca sa iti iasa o fotografie reusita in care copilul tau are cel mai dulce zambet posibil, nu ii cere sa zambeasca la comanda. Asteapta sa ii vina zambetul natural sau sa rada cu gura pana la urechi, pentru ca acestea sunt cele mai frumoase poze.

Fotografia de langa brad

Una dintre fotografiile de Craciun care nu ar trebui sa lipseasca este cea de langa brad. In cazul in care ai un bebelus sau un toddler, iata o idee pe care o poti pune in practica: asaza copilul intr-o cutie de cadouri. Pe cap poate sa poarte o caciulita de Mos Craciun. Daca in familie exista si un animalut de companie, acesta nu trebuie sa lipseasca din fotografie.

Mai poti face poze si in momentul impodobirii bradului, surprinde detalii!

Nu cauta poza perfecta

O sedinta foto alaturi de copii poate fi o adevarata bataie de cap, mai ales ca uneori cei mici nu sunt deloc cooperanti. Insa asta nu trebuie sa iti strice momentul. Nu iti pierde calmul, zambeste si incearca sa le transmiti si prichindeilor starea ta de bine.

Surprinde copilul chiar si in momentele in care nu este dornic sa stea in fata aparatului, pentru ca atunci pot iesi chiar cele mai frumoase fotografii.

Fotografii amuzante

Cum de Craciun toata familia este vesela, poate fi momentul ideal sa faceti si cateva poze haioase: va puteti costuma in Mos Craciun, elfi, Craciunite ori puteti face un om de zapada alaturi de care sa va lasati pozati, in ipostaze comice. Momente magice si haioase mai pot fi surprinse si in timpul unei batai cu bulgari de zapada.

Foto: unsplash.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fotografii copii Poze Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre