Postul mamicilor inainte de Craciun

/ / Modificat: 2014-11-20
Postul mamicilor inainte de Craciun

Postul Craciunului este o perioada de curatire spirituala, insa dincolo de aceasta, este si un pretext bun pentru curatarea organismului de toxinele din carne si alte ingrediente nocive din produsele "de dulce". Cu toate acestea, este important sa tii cont de faptul ca esti mamica si ca trebuie sa ai suficienta forta si energie pentru a avea grija de copil si de casa.

Nu poti adopta o dieta superficiala si nu poti manca dezorganizat. Daca te-ai hotarat sa tii post, iata care sunt beneficiile renuntarii la carne pentru sanatate si cateva recomandari sanatoase si nutritive pentru aceasta perioada!

De ce este bine sa tii post? Beneficiile postului asupra sanatatii

Desi multa lume considera ca restrictiile alimentare din timpul postului inseamna o devitaminizare si slabire a organismului, nu este obligatoriu sa fie asa. Postul reprezinta, prin definitie, o perioada determinata de timp in care credinciosii se abtin de la a manca alimente considerate "de dulce" - produse de origine animala.

Dincolo de componenta alimentara, postul inseamna si o perioada plina de rugaciune si regasire spirituala.

Principalul beneficiu al renuntarii la carne asupra sanatatii este detoxifierea. Organismul are capacitatea de a se autodetoxifia singur, insa in momentul in care consumi alimente de origine animala, digestia este ingreunata si face dificila eliminarea rapida si corecta a toxinelor si a resturilor din organism.

Postul este o perioada in care meniul este format, in mare parte, din alimente bogate in fibre alimentare - fructe, legume, oleaginoase, care stimuleaza organismul sa elimine toxinele si favorizeaza detoxifierea. Eliminarea carnii si a produselor de origine animala din meniu inseamna o dieta cu mult mai putine grasimi, deci un risc mai mic de a creste colesterolul "rau" din organism si de a dezvolta boli cardiovasculare.

Pe langa prevenirea bolilor de inima, alimentatia din post are un efect benefic asupra sistemului digestiv si favorizeaza vindecarea. Produsele de post stimuleaza sistemul imunitar si stimuleaza organismul sa lupte eficient contra bolilor si dezechilibrelor din organism.

Chiar daca multe mamici au impresia ca perioada de post ingrasa, nutritionistii demonteaza ca acesta este doar un mit. Se pare ca dieta de post este o metoda eficienta de slabit, deoarece incurajeaza consumul de produse nutritive si satioase, care scad pofta de mancare si diminueaza aportul de calorii din organism. Produsele de post stimuleaza metabolismul si ard mai repede caloriile in plus, favorizand slabitul.

Postul nu doar ca te intinereste, dar iti prelungeste si viata. Longevitatea este unul dintre beneficiile cu care dieta fara carne vine la pachet. Potrivit specialistilor, alimentele din post nu doar ca intaresc sistemul imunitar, dar stimuleaza si productia de hormoni de autoconservare, esentiali pentru regenerarea celulara si mentinerea unui organism tanar si sanatos!

Longevitatea nu este singurul efect pe care postul il are asupra frumusetii tale. Datorita efectului de detoxifiere, pielea incepe sa capate un aspect stralucitor si sanatos, prevenindu-se astfel ridurile, vergeturile si alte probleme inestetice care apar odata cu inaintarea in varsta.

Recomandari de post pentru mamici

Chiar daca postul sarbatorilor inseamna restrictii la principalele alimente care asigura furnizarea de proteine si calciu organismului, nu inseamna ca nu poti adopta o dieta sanatoasa, hranitoare si echilibrata din punct de vedere nutritiv in aceasta perioada de curatire trupeasca si spirituala.

Este important ca, atunci cand alegi alimentele de post, sa tii cont de continutul lor nutritiv, astfel incat sa nu iti lipseasca niciun nutrient esential pentru sanatatea ta si pentru portia zilnica de energie de care ai atata nevoie.

Din meniul de post nu au voie sa lipseasca alimente precum:

  • soia;
  • orez;
  • cartofi;
  • cereale integrale;
  • peste (nu rata nicio ocazie in care este dezlegare la peste);
  • fructe de mare;
  • fructe proaspete;
  • legume proaspete;
  • ciuperci;
  • oleaginoase;
  • seminte.

Tu tii postul Craciunului? Ce semnificatie are pentru tine postul? Cum reusesti sa il tii mai usor si ce alimente nu iti lipsesc din meniu? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Detoxifiere organism

Articole recomandate

Citeste si despre