Mosi Craciun in tot orasul. Cum ii explici copilului?

/ / Modificat: 2017-03-30
Mosi Craciun in tot orasul. Cum ii explici copilului?

Ii spui copilului ca Mos Craciun este doar unul, dar te trezesti in situatia de a fi pe strada cu el si de a vedea, dintr-o lovitura, 2-3 Mosi adunati la un loc? Cand te astepti mai putin, copilul te intreaba de ce exista mai multi Mosi in oras? Inainte de ramane fara replica sau de a-ti convinge copilul ca este doar o iluzie optica, iti oferim cateva sugestii de explicatii care te scot din aceasta incurcatura!

Cine e Mos Craciun adevarat?

Mos Craciun este versiunea moderna a Sfantului Nicolae. Este caracterizat de cateva trasaturi specifice care il fac usor de recunoscut: costum rosu, burta mare, barba alba si, bineinteles, un sac plin de cadouri in spate. Copiii recunosc mosul darnic si bun, care le lasa cadouri sub brad in noaptea de 24 spre 25 decembrie, dupa aceste caracterici. Cei mici stiu ca, spre deosebire de Mos Nicolae, Mos Craciun poate fi recunoscut dupa chip si port si ca isi face aparitia in fata lor, de aceea, sunt curiosi si emotionati ori de cate ori il vad pe strada sau la evenimente.

De unde a aparut nevoia de mai multi Mosi Craciun?

Prezenta mai multor Mosi' la evenimentele si petrecerile din luna Decembrie provine din traditia anglo-saxona. Actori si figuranti sunt angajati in perioada sarbatorilor pentru a se costuma in Mosi si a atrage clienti in magazine, centre comerciale si la diverse petreceri. Prezenta numerosilor Mosi este un instrument de marketing pe care antreprenorii il folosesc pentru a-si prospera afacerile in cea mai prolifica luna din an, dar este totodata un motiv de deruta pentru copii, care nu inteleg de ce vad cate un Mos la tot pasul.

Nu inteleg nici ce vine, uneori, mai devreme, la petrecerea de la gradi sau de la firma parintilor, desi toata lumea le-a spus ca exista un singur Mos Craciun care vine la ei doar in noaptea de 24 spre 25 decembrie.

Mos Craciun e unul singur, cei din oras sunt mesageri umani ai lui

Ii poti numi mesageri umani sau ajutoare. Ii poti explica micutului ca ca Mosul este unul singu, dar ca exista multi copii care sunt cuminti si care merita sa il intalneasca si fata in fata, nu doar prin intermediul cadourilor lasate sub brad. Insa din cauza ca el este doar unul si prichindeii sunt prea multi, isi trimite mesagerii umani sau ajutoarele pentru a vorbi cu cei mici.

Este important sa precizezi ca daca participa la o petrecere cu ajutoarele lui Mos Craciun, nu inseamna ca va fi ocolit de catre Mosu' in noaptea de 24 spre 25 decembrie. Mosii pe care ii intalneste sunt doar mesageri care preiau listele de dorinte ale celor mici si le duc adevaratului Mos, la Polul Nord, acolo unde are laboratorul de jucarii si daruri. Pe baza dorintelor pe care le enumera Mosilor de la petreceri si din oras, atunci cand stau de vorba cu ei, adevaratul Mos Craciun va stabili si care dintre ele le vor fi indeplinite, in functie de cat de cuminti au fost in respectivul an. Explicatiile nu trebuie sa fie lungi si complicate, ci scurte, clare si cu termeni simpli, cat mai pe intelesul lui.

  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ajutoare Mos Craciun Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre