In asteptarea lui Mos Craciun

/ / Modificat: 2012-12-24
In asteptarea lui Mos Craciun

Pentru majoritatea dintre noi Craciunul vine si pleaca inainte de a avea timp sa mai si respiram, insa pentru copii lucrurile stau altfel. Acestia asteapta cu nerabdare sosirea lui Mos Craciun. Invata cateva trucuri despre cum ai putea sa-l ajuti pe cel mic sa treaca prin aceasta perioada mai repede. Cu siguranta tot auzi: "Cate zile mai sunt pana vine Mos Craciun?". Poti recurge la cateva idei si pregatiri de Craciun pentru a-l linisti pe cel mic.

Puteti sa va organizati si sa realizati un program de activitati pana in Ajunul Craciunului. Realizati impreuna un lant din hartie pe care sa scrieti zilele ramase pana la Craciun, astfel, in fiecare zi, copilul va putea tine socoteala intr-un mod distractiv.

Pentru a face un lant din hartie ai nevoie de:

- hartie;
- foarfeca;
- lipici, capsator;
- creioane, markere sau orice altceva credeti voi ca veti avea nevoie pentru a decora lantul.

Puteti sa folositi culorile specifice Craciunului: rosu si verde sau, de ce nu, si alte culori linistitoare precum bleu, roz sau portocaliu.

Taie 24 de bucatele de hartie de aproximativ 10 cm. Prescolarii pot ajuta la taierea hartiei, daca sunt asistati. Odata ce ati taiat hartia in bucatele, puteti incepe sa faceti lantul. In cazul in care copilul tau este destul de mare, te poate ajuta la aceasta activitate distractiva ce necesita creativitate.

Bombonica

Poti lipi sau capsa bomboane de unele bucati de hartie. Daca ai mai multi copii, trebuie sa pui mai multe bucati de hartie cu ziua respectiva pe lant sau sa te asiguri ca sunt destule bucati de hartie.

Conversatia de la masa

Scrie pe fiecare bucatica de hartie intrebari interesante care ar putea starni interesul copiilor. Puteti sa rupeti ziua din lant inainte de masa pentru a avea un subiect de conversatie cu cei mici.

Cateva idei:

- Ce iti place sa faci cel mai mult iarna?
- Spune ceva dragut despre persoana de langa tine.
- Numeste un lucru de care esti multumita pe ziua respectiva
- Care este ornamentul tau preferat?

Alte idei

Poti adauga pe lant cateva activitati de Craciun pentru a-i incuraja pe copii sa participe la aceasta sarbatoare si sa simta spiritul Craciunului. Poate fi orice: de la zambetul pe care poti sa-l oferi unui strain necajit, un compliment unui prieten sau poti dona jucarii unui copil care nu are.

Odata ce ai terminat cu bucatelele de hartie, poti realiza lantul. Formeaza o bucla din bucatica de hartie, iar apoi lipeste-o (capseaz-o). Apoi realizeaza mai multe bucle in acelasi fel (din restul "zilelor"), astfel incat sa vina una in alta.

eveniment-copilul

Crezi ca pot exista Sarbatori fara stres? Cum faci sa nu lasi stresul si agitatia specifice sarbatorilor sa iti afecteze linistea familiei? Vorbim despre importanta timpului petrecut alaturi de copii si despre cum ne putem bucura cu adevarat de linistea sarbatorilor in familie - joi, 7 decembrie, incepand cu ora 18:30, la Hotel Capitol, alaturi de Ioana Chicet-Macoveiciuc si Monica Reu.

Intrarea la eveniment este libera, iar locurile sunt limitate. Rezerva-ti un loc!

Pentru mai multe informatii despre eveniment, viziteaza www.copilul.ro/timp-frumos-impreuna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun Mos craciun Craciun copii Ajutoare Mos Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre