Evenimente pentru copii de sarbatori 2011

/ / Modificat: 2011-12-21
Evenimente pentru copii de sarbatori 2011

Redescopera sarbatorile de iarna in Baneasa Shopping City (Bucuresti)

19 noiembrie 2011 - 8 ianuarie 2012

baneasa_shopping_cityBaneasa Shopping City te invita sa redescoperi sarbatorile de iarna intr-un cadru de basm, in care spridusii, elfii si renii lui Mos Craciun sunt responsabili cu buna dispozitie. Personajele de poveste fac parte din campania de iarna Baneasa Shopping City care incepe pe 19 noiembrie.

Copiii sunt cei rasfatati caci activitatile dedicate lor se vor desfasura in fiecare sfarsit de saptamana, sambata si duminica,  pana pe 8 ianuarie. Spectacolele au loc pe scena special amenajata in zona Fountain Atrium. De asemenea, in cadrul evenimentului cei mici vor fi invitati sa participe la workshop-urile eco si deco  incepand cu orele 13:00. In cadrul acestor workshop-uri acestia vor putea sa descopere pictura, modelajul si sculptura alaturi de instructori specializati. Copiii sunt asteptati in Baneasa Shopping City pentru a participa la o multime de concursuri cu premii.

In luna decembrie invitatii speciali in Baneasa Shopping City sunt Mos Nicolae si Mos Craciun, care se vor intalni cu copiii si vor imparti numeroase cadouri.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.baneasashoppingcity.ro si pagina de Facebook BaneasaShoppingCity.

Programul special de sarbatori

Pe 16 decembrie vizitatorii vor putea face cumparaturi pana la miezul noptii in cadrul “Extravaganza Reducerilor de Craciun”, urmand ca in saptamana urmatoare programul centrului comercial sa fie pana la orele 23.00.

Pe 24 si 31 decembrie Baneasa Shopping City va avea program scurt, pana la orele 19.00.

Pe 25 decembrie, in prima zi de Craciun, cafenelele, restaurantele, unitatile fast food din Baneasa Shopping City si Grand Cinema Digiplex au program pana la 23.00, iar in perioada 26-30 decembrie magazinele din centrul comercial sunt deschise intre orele 10.00-22.00, iar restaurantele si cafenelele intre 10.00 – 23.00.

Pe 1 ianuarie Baneasa Shopping City va fi deschis intre orele 10.00 – 23.00 (restaurantele, unitatile fast food, cafenelele si Grand Cinema Digiplex). Pe 2 ianuarie magazinele se vor inchide la orele 22.00, in timp ce restaurantele, cafenelele si Grand Cinema Digiplex vor fi deschise pana la orele 23.00.

Mos Craciun vine la Grand Cinema Digiplex

16 decembrie 2011 - 07 ianuarie 2012

In acest an, Mos Craciun a pregatit multe premii pentru cinefilii de la Grand Cinema Digiplex. Toti cei care cumpara in perioada 16 decembrie 2011 - 07 ianuarie 2012 un bilet la film, teatru sau stand-up comedy la Grand Cinema Digiplex pot castiga unul dintre cele peste 40.000 de cadouri pregatite.

Tot ce trebuie sa faca este sa trimita un SMS la 1761 (tarif normal in toate retelele de telefonie mobila) cu codul afisat pe bilet si Mosul va trimite un mesaj cu premiul castigat. Cu biletul si SMS-ul de la Mos Craciun castigatorii vor merge apoi la bradul impodobit sa isi ridice cadoul.

Participantii pot castiga ciocolata, popcorn, bere, suc, vouchere, invitatii la film sau chiar marele cadou: o proiectie de film pentru ei si prietenii lor intr-una dintre cele doua sali Grand Studios, avand parte de o experienta premium unica.

In plus la Grand Cinema Digiplex poti sa iei parte la aventurile personajelor din “Happy Feet 2” si sa te intalnesti cu pinguinii simpatici. Indragitele mascote vor fi prezente in Baneasa Shopping City pe 21 si 22 decembrie.

De sarbatori Grand Cinema Digiplex are program normal si ii asteapta pe toti iubitorii de film. 

Targul de Craciun din Sibiu

26 noiembrie - 26 decembrie

Pentru al 5-lea an consecutiv, Targul de Craciun aduce atmosfera sarbatorilor in Piata Mare din Sibiu. Targul de Craciun de la Sibiu este fi prezent in inima orasului intre 26 noiembrie si 26 decembrie.

 targ_craciun_sibiu

Anul acesta, targul amenajat in Piata Mare va reuni 65 de casute in care comercianti din peste 20 de judete ale tarii isi vor vinde produsele. Sibienii vor gasi, anul acesta, numeroase bunatati si cele mai potrivite cadouri pentru cei dragi, la Targul de Craciun. Iar cat timp il vor cauta printre miile de produse pe cel potrivit, vor putea gusta vinul fiert, castanele prajite si restul delicateselor cu aroma de sarbatori.

„Am selectat in asa fel comerciantii participanti incat sa putem acoperi cat mai multe domenii, plecand de la produse inedite, cadouri de orice fel si pana la produse culinare”, spune Andrei Dragan Radulet, organizatorul targului. Insumata, suprafata Targului de Craciun din anul 2011 ajunge la 5000  m2.

Cum copiii sunt cei care asteapta sarbatorile cu sufletul la gura, Targul de Craciun le-a pregatit o gramada de surprize. De la mini parcul de distractii la plimbari cu ponei, pana la Fabricuta de Cadouri, locul unde copiii vor impleti magia cu realitatea in diferite ateliere. Iar in Ajunul Craciunului, Mosul va veni din nou la Targul de Craciun pentru a aduce cadourile mult asteptate micutilor.

Principalul punct de atractie al editiei din acest an se anunta a fi ieslea. Amplasata ca de fiecare data la baza bradului, ieslea este o adevarata opera de arta, o sculptura realizata de-a lungul a 6 luni, din lemn de tei, ce reprezinta, in marime naturala, scena nasterii Mantuitorului. Sculptura a fost donata Targului de Craciun de Fundatia Austria Pro Romania.

„Ne mandrim cu aceasta lucrare de-a dreptul de arta. Putem spune ca este cea mai impresionanta si mai artistica reprezentare a nasterii lui Iisus Hristos vazuta in Romania. Am ascultat dorintele sibienilor, care la fiecare editie a targului si-au dorit ca reprezentarea acestei scene importante in credinta noastra sa fie una spectaculoasa”, spune Barbara Schöfnagel, presedintele fundatiei Austria Pro Romania.

Seri de lectura cu Mos Craciun pentru copii (Bucuresti)

9 - 24 decembrie

La Libraria Mihail Sadoveanu (Bd. G-ral Magheru nr. 6 – 8)

Boko - Club de lectura pentru copii, Editura Corint Junior si Libraria CLB Mihail Sadoveanu, organizeaza Seri de lectura cu Mos Craciun pentru copii in perioada 9 - 24 decembrie!

Toti copii care iubesc povestile au ocazia in aceasta luna sa il asculte pe insusi Mos Craciun citind din cartile lui preferate.

craciun_boko

Vineri, 9 decembrie, ora 18:30 la Libraria Mihail Sadoveanu de pe Bdul G-ral Magheru, nr. 6 - 8, Mosul ii asteapta pe copiii cu varste intre  4 - 11 ani, sa le citeasca din cartile "24 de povesti magice in asteptarea lui Mos Craciun" si "24 de povesti amuzante in asteptarea lui Mos Craciun" si sa faca alaturi de el activitati distractiv - educative.

Mosul promite sa aibe sacul plin de povesti si sa ii incurajeze pe copii sa iubeasca lectura.

"Dragii Mosului,

Am vazut pe lista data de spiridusi ca s-au inscris la intalnirile cu mine niste copii tare inteligenti. Va place teatrul, faceti karate, jucati tenis, stiti sa desenati foarte frumos! De abia astept sa va revad, micutilor, si sa citim povesti minunate impreuna."

Inscrierile se fac la boko.ro/formular-inregistrare sau la telefon 0746.042.033.

Locuri limitate.

Pentru grupuri formate cu gradinita sau scoala se acorda reduceri, informatii suplimentare gasiti in formular sau la telefon.

Desaga lu' Mos Craciun se dechide la Palatul Copiilor (Bucuresti)

17 - 23 decembrie 2011

La Palatul Copiilor Bucuresti

Targul cadourilor de iarna "Desaga lu' Mos Craciun" este dedicat publicului larg prin temele specifice perioadei.

Se expun produse si servicii, pentru cei mari si cei mici, in diferite ipostaze: decoratiuni de sezon, bijuterii cu pietre pretioase si semipretioase, cosmetice, artizanat, jucarii, dulciuri, produse gravate manual, design vestimentar, incaltaminte, posete, accesorii si multe altele.

In cadrul evenimentului, se vor regasi ateliere de creatie in care copii "Centrelor Educationale Ascendent" si " Centrului Domnita Balasa" vor modela in lut, vor picta si decora obiecte din sticla sau ceramica.

Printre multe surprize placute va propunem o inedita prezentare de "caciuli hazoase pe care orice Mos Craciun creativ si plin de umor le-ar alege, cu siguranta! In plus, o mini-parada de pernute sub forma de animalute, dar si magneti deosebiti, bijuterii artizanale si obiecte utile pentru sarbatori sau pentru fiecare zi - pictate manual sau alcatuite cu migala din material textil, ceramica, sticla si lut polimeric. Pentru mamici, tatici, bunici si pitici de toate varstele, gusturile si buzunarele! Cei mai cuminti copii, mici si mari, vor fi rasplatiti cu o pictura faciala care sa ii scoata din multime!"

Totodata, la unul din standuri va asteptam sa va bucurati de un brad decorat traditional cu accente noi, moderne. O aparitie inedita in peisajul mirific al targului.

Printre standurile cu bijuterii veti descoperi cu bucurie produsele "yasemin" care reprezinta combinatia subtila si inspirata de stil oriental si occidental, trecut si prezent, traditional si modern. Va invitam sa le  descoperiti perfectiunea detaliului , unicitatea designului, frumusetea modelelor. In aceeasi sectiune sunt expuse si bijuterii confectionate prin incrustarea cristalelor sau a strasurilor pe baze de otel, aliaj sau cupru si sunt placate cu aur de 18K.

La standurile artistilor populari va invitam sa descoperiti picturi pe ou (de gaina, gasca si strut), picturi pe lemn si scoarta de lemn, trunchi de copac si picturi pe piatra ca marmura piatra de rau sau de diferite forme frumoase.

V-am mai pregatit standuri cu dulciuri italienesti, unguresti si traditionalii cozonaci romanesti precum si ceaiuri aromatizate.

Desaga lu' Mos Craciun va aduce Tombola cu surprize si astfel, poti fi castigator prin tragere la sorti, in data de 23 decembrie, la ora 12:00, in baza fluturasului depus in urna special amenajata in incinta targului.

Poveste de iarna â ateliere la Muzeul National de Arta Contemporana (Bucuresti)

10 decembrie 2011 – 22 ianuarie 2012

Muzeul National de Arta Contemporana, str. Izvor 2-4, Bucuresti / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie (autobuz 136, 385)

decoratiuniIn decembrie si ianuarie invitam cu drag copiii de 6-13 ani, la o serie de ateliere cu tematica de iarna, la Muzeul National de Arta Contemporana. Vom crea propriile panouri decorative, obiecte decorative, felicitari si instalatii si vom vizita expozitia Reinnoirea tapiseriei contemporane din 1950 pana in zilele nostre. Expozitia cuprinde tapiserii din colectiile celebrelor manufacturi franceze, Gobelins, Beauvais si Savonnerie. Vom admira tapiserii realizate de artisti precum Matisse, Picasso, Juan Miro, Calder, Delaunay etc.

Atelierele si vizitele in expozitie vor avea loc in zilele de sambata si duminica, incepand cu ora 11.00, astfel:

Sambata, 10 decembrie ora 11.00 – Vizita in expozitia Reinnoirea tapiseriei contemporane (sunt invitati cu drag si parintii), atelier de creatie - Panou decorativ (1) inspirat de creatiile lui Matisse, Miro, Picasso – crearea schitei pe carton, alegerea modelelor.

Duminica, 11 decembrie – ora 11.00 – atelier de creatie - Panou decorativ (2) (finalizarea lucrarii), tehnica mixta, pictura, colaj cu materiale textile, hartie, lana etc.

Sambata, 17 decembrie – ora 11.00 – Atelier de creatie Vine Craciunul! – Obiecte decorative cu tematica de Craciun – decoratiuni pentru brad, obiecte decorative, tehnica mixta.

Duminica 18 decembrie – ora 11.00 – Atelier de creatie – Felicitari de Craciun cu elemente tridimensionale.

Sambata, 14 ianuarie – ora 11.00 – Vizita in expozitia Reinnoirea tapiseriei contemporane si atelier de creatie – Instalatie inspirata de tapiseria obiect (1) schite, pregatirea materialelor.

Duminica, 15 ianuarie – ora 11.00 – Atelier de creatie Instalatie inspirata de tapiseria - obiect – tehnica mixta, finalizarea lucrarii.

Sambata 21 ianuarie – ora 11.00 – Atelier Carte obiect (1) desen, schite – tehnicile folosite la atelierele anterioare (desen, pictura, colaj cu diverse materiale) vor fi reluate pentru a crea o carte obiect.

Duminica, 22 ianuarie – ora 11.00 – Atelier carte obiect (2) – finalizarea lucrarii.

Durata unui atelier: 2h

Tarif: 30 lei/atelier

Coordonatori Doina Anghel (Global Mindscape) si Irina Radu (MNAC).

Participarea se face pe baza de inscriere prin e-mail: office@globalmindscape.ro sau la telefon 0724 569 037.

Povestile de Craciun se spun doar la Militari Shopping (Bucuresti)

5-23 decembrie

Militari Shopping ii invita pe cei mici sa se bucure de apropierea sarbatorilor de iarna si sa intre in atmosfera de poveste a Craciunului. Incinta centrului comercial s-a transformat  intr-un cadru feeric in care vor fi oferite momente speciale atat copiilor, cat si parintilor lor.

 craciun_militari

Peste 15 unitati scolare isi vor sustine serbarile dedicate Craciunului intr-un spatiu special amenajat din cadrul galeriei comerciale si toti copiii sunt invitati sa participe la evenimentele dedicate lor.

Am pregatit piese de teatru si un spectacol unic de magie oferit de Magicianul Emiliano care ii va fermeca si pe cei mici si pe cei mari. Atelierele de creatie ii invita pe cei talentati sa-si exprime liber imaginatia si creativitatea, iar Fabrica de dulciuri a deschis larg portile tuturor pofticiosilor. Spectacolele interactive oferite de Clubul Contrapunct vor aduce multa culoare si-i vor invita pe micii spectatori la dans si distractie.

craciun_militariFie ca stie o poezie, un cantecel sau va participa la prezentarile de moda orice pitic poate deveni o stea pe scena lui Mos Craciun!

Spiritele va fi animate de mesagerii Craciunului: Craciunita, Spiridusul, Renul si Bradutul, iar povestile Mosului vor incalzi atmosfera si va aduce cate un cadou pentru fiecare.

Intrarea este libera, iar surprizele va asteapta la tot pasul!

Agenda evenimentelor „Craciun de poveste”

10-23 decembrie| 15:00-19:00 – Mos Craciun si ajutoarele lui te asteapta cu cadouri si povesti in casuta lor minunata.

15 decembrie| 16:00-17:00 – Teatru de papusi “Craiasa Zapezii”

16 decembrie| 18:00-19:00 – Atelier de creatie “Fabrica de dulciuri”

17 decembrie| 16:00-17:00 – Spectacol de colinde - Clubul Amicii

                      | 17:00-18:00 – Atelier de creatie “Scrisori catre Mos Craciun”

18 decembrie| 17:00-18:30 – Craciun de Poveste - Spectacol interactiv, concurs de talente cu premii, jocuri, prezentari de moda, momente de magie.

22-23 decembrie| 17:00-18:00 – Spectacol de colinde si recital de poezii .

Programul detaliat il puteti gasi si pe www.militari-shopping.ro sau Facebook Militarishopping.

Pentru inscrieri la prezentarile de moda sau la spectacolele de colinde contactati-ne pe adresa de mail office@militari-shopping.ro sau la telefon 0752.10.10.22.

Concert caritabil Damian Draghici (Bucuresti)

20 decembrie

Intampinati Craciunul alaturi de Fundatia Estuar si beneficiarii sai in cadrul unui eveniment - concert organizat marti, 20 decembrie 2011, incepand cu ora 18:30 la Orange Concept Store. Invitatul special al evenimentului este Damian Draghici.

Timp de doua ore, veti asculta colinde interpretate de beneficiarii Fundatiei Estuar, veti participa la un mini – concert Damian Draghici si la final, veti putea cumpara cadouri pentru cei dragi - produse realizate de persoane cu probleme de sanatate mintala, in cadrul atelierelor protejate ale fundatiei.

Confirmati participarea la eveniment pana luni, 19 decembrie, ora 15:00, la adresa de email aurelia.grigore@estuar.org. Locuri limitate.

Expozitie temporara cu jucarii de colectie si istorice - "De la Mos Gerila la Mos Craciun" (Bucuresti)

30 noiembrie 2011 – 4 ianuarie 2012

 

Muzeul National de Istorie a Romaniei si Asociatia Muzeul Jucariilor a organizat vernisajul expozitiei cu jucarii de colectie si istorice cu titlul „De la Mos Gerila la Mos Craciun”, miercuri, 30 noiembrie 2011, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12, Bucuresti.

Expunerea are ca element central Bradul de Craciun al Muzeului National de Istorie a Romaniei, exponatele fiind etalate in jurul “pomului de iarna” sugerand cadourile aduse de mult-asteptatul Mos. Publicul va avea ocazia sa se reintalneasca cu jucariile preferate din copilarie si sa le descopere pe cele ale parintilor si bunicilor, in expunere regasindu-se jucarii din anii ’20 pana in anii ’90.

Expozitia reuneste peste 500 de piese apartinand Asociatiei Muzeul Jucariilor (www.amj.ro) grupate tematic – animale, arme, automobile, figurine, jucarii electronice, jucarii muzicale, jucarii traditionale, papusi, roboti, trenulete-tramvaie, rachete si nave spatiale.

Din patrimoniul Muzeului National de Istorie a Romaniei (www.mnir.ro) sunt prezentate papusi, masinute, ursuleti, caluti, marionete etc. Vor fi expuse de asemenea, ornamente vintage de brad din patrimoniul MNIR si AMJ.

Expozitia poate fi vizitata de miercuri pana duminica intre orele 9.00 – 17.00. Gratie partenerilor nostri - InZonaTa.ro si CD Press - copiii care vor vizita expozitia au ocazia sa castige unul din premiile oferite in cadrul tombolei care va avea loc in ultima zi a expozitiei, 4 ianuarie 2012.

Alte evenimente in Bucuresti

Pana pe 22 decembrie, la Papa la Soni, se desfasoara Targul Usor (targ culinar): carnati personalizati si sarmale personalizate, carnati si carne in untura, pasta de jumari, pastravi afumati, salata de icre, prajituri de casa si placinte, sucuri naturale de sezon, siropuri, tincturi, alifii, gemuri si dulceturi, ciocolata de casa, mirodenii, cafea.

In perioada 17-23 decembrie se desfasoara, la Romexpo, Festivalul Sarmalelor si Carnatilor (festival dedicat mancarurilor traditionale romanesti).

Pana pe 24 decembrie, in fiecare weekend, dar si in cursul saptamanii, in Parcul National din Sectorul 2 se desfasoara Targul produselor traditionale de Craciun. Targul este deschis intre orele 10.00-18.00. Intrarea este libera.

Tot pana pe 24 decembrie puteti vizita, la Sala Dalles, Targul Cadourilor de Craciun. Program de vizitare 10:00-20:00. Intrarea libera.

Pana pe 31 decembrie se desfasoara, la Carturesti (Verona, Quinet, MTR si IFR), Targul Carturestilor.

In perioada 16-31 decembrie, in Parcul Cismigiu, se desfasoara evenimentul Traditii de Craciun si Anul Nou, in intervalul orar 10.00 - 22.00. Vineri si sambata, programul se prelungeste pana la 00:00.

In Parcul Cismigiu veti gasi: casa lui Mos Craciun, bradul de Craciun, targul de cadouri si zona gastronomica.

Diverse activitati: plimbari cu trasura sau cu poneii si distractie la patinoar.

Targul de Craciun, la care vizitatorii vor putea admira sau cumpara obiecte traditionale: ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, globuri si alte ornamente pictate, jucarii din lemn si instrumente muzicale.

Vor urca pe scena interpreti de muzica populara ca: Gheorghe Turda, Maria Dragomiroiu, Sofia Vicoveanca, Maria Ciobanu si Ionut Dolanescu, Nicolae Furdui Iancu.

Vor mai concerta Ducu Bertzi, Paula Seling, Adrian Enache, Nicola, Fuego, Vasile seicaru, Maria Radu, Mihai Margineanu, Pepe, Nico, Marcel Pavel, Vita de Vie, Iris, Vunk, Bere Gratis, Directia 5 si Proconsul.

Pana pe 3 ianuarie puteti vizita "Vine Mosul in Obor", un targ de Craciun cu zeci de artisti populari, cu obiecte de artizanat unice, lucrate manual, ceramica, arta populara, pictura, bijuterii, haine si multe, multe altele. Demonstratii culinare, degustari de produse, dulciuri de sarbatoare, concerte de colinde.

Alte evenimente in tara

Maramures (Baia Mare) - Targ de Craciun - 17-23 decembrie - Gold Plaza Baia Mare

Mures (Sighisoara) - Saptamana Craciunului - 19-23 decembrie - Piata Cetatii

Turneu Fuego

 

    * 19 decembrie, Barlad, Casa de Cultura a Sindicatelor

    * 20 decembrie, Focsani, Casa de Cultura a Sindicatelor Leopoldina Balanuta

    * 21 decembrie, Adjud, Casa de Cultura a Sindicatelor

    * 22 decembrie, Piatra Neamt, Casa de Cultura a Sindicatelor

    * 23 decembrie, Buzau, Sala Consiliului Judetean Buzau

Program special la Jim Jam

Special de Craciun: Gradina cu pufusori                            

Duminica, 25 decembrie, de la orele 11:00 & 15:00

Mai sunt doar 3 zile pana la Craciun. Gradina cu pufusori este un loc magic, unde dealurile lucesc in lumina zapezii, iar atmosfera vesela ce prodomina prevesteste marea sarbatoare.

 Gradina_cu_pufusori

Motanul Paolo, imbracat bine, cu palarie si fular din lana, se plimba prin oras pentru a-i trimite lui Mos Craciun o scrisoare. Dar tot entuziasmul sau se transforma brusc in panica intrucat in oras totul este inchis, iar postasul Pinguin a disparut. Acum lui Paolo ii este teama ca scrisoarea sa nu va mai ajunge la Mosul si ca nimeni din Gradina cu pufusori nu va primi cadouri de la acesta.

Dimineata urmatoare, mai exact cu doar doua zile inainte de Craciun, Paolo isi aduna toti prietenii si pornesc impreuna in cautarea pinguinilor, pentru ca acestia sunt singurii care mai pot trimite scrisori catre Mos Craciun.

Vremea povestilor:  Thomas si prietenii sai – Cu toata viteza inainte

Sambata, 24 decembrie, de la orele 11:00 & 18:00

Este vara pe insula Sodor si toate trenuletele sunt ocupate. In aceasta perioada, locomotivele ii intampina pe turisti la docuri si ii poarta apoi prin toata insula pentru a face cunostinta cu atractiile zonei.  Seara, Controlorul cel Gras, face un anunt important: se va construi un nou aeroport! Percy este foarte incantat de noile vesti, fiind nerabdator sa vada o multime de avioane. Insa, din acest moment, avand si mai multa treaba, locomotivele cu aburi si cele diesel incep sa nu se mai inteleaga.

 thomas

Mai tarziu, il veti putea urmari pe Thomas, care il va pacali pe Diesel sa transporte un camion incarcat cu banane in locul unuia incarcat cu lemne si caramizi. Dar aceasta situatie esueaza si planul se afla in pericol.

Va reusi oare Thomas sa salveze ziua si sa le convinga pe locomotivele diesel, cat si pe cele cu aburi sa isi rezolve neintelegerile si sa se puna pe treaba cat mai repede cu putinta?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre