Ce si-ar dori cu adevarat gravidele de Craciun

/ / Modificat: 2014-12-18
Ce si-ar dori cu adevarat gravidele de Craciun

Rasfatate si ocrotite de cei dragi, gravidele isi doresc de Craciun daruri mult mai importante decat lucruri materiale usor de cumparat din magazinele de cadouri. O viitoare mamica va intampina sarbatoarea Nasterii Domnului cu o sensibilitate aparte, o nevoie mai stringenta de atentie si o dorinta aprinsa de a aduce pe lume un bebelus sanatos.

Fara doar si poate, cel mai important cadou pentru o gravida se afla in burtica. Craciunul vine sa completeze bucuria experientei maternitatii cu si mai multe emotii, afectiune, credinta in minuni si placere de a fi alaturi de cei dragi. Iata ce si-ar dori cu adevarat viitoarele mamici care poarta in pantece insusi miracolul de a darui o viata!

Mult rasfat din partea viitorului tatic

Pentru ca se simt speciale, iar starea lor este complet justificata, gravidele vor tanji de Craciun dupa mai multa atentie din partea viitorului tatic. Vor sa fie rasfatate cu un masaj relaxant in fiecare noapte sau cu programari surpriza la un salon de spa unde sa fie tratate ca adevarate regine. Orice gest care contribuie la recapatarea confortului in timpul sarcinii, venit din partea persoanei iubite, este un cadou extrem de inspirat pentru o viitoare mamica.  

Oja care face singura pedichiura

Sigur ca este o dorinta desprinsa din colturile ascunse ale imaginatiei si imposibil de realizat, insa ea se naste in mintea unei gravide care vrea sa se simta frumoasa de Craciun. O oja care odata deschisa poate sa coloreze ca prin minune unghiile degetelor de la picioare ar fi darul cel mai inspirat de la Mos Craciun.

O metoda de compromis este ca viitoarea mamica sa fie ajutata de partenerul de viata in acest ritual de infrumusetare menit sa ii redea increderea in propria feminitate. O alta solutie este sa primeasca in dar o vizita la salon si sa fie rasfatata acolo de profesionisti.  

Control asupra declansarii travaliului

Gravidele ajunse in ultimul trimestru de sarcina chiar in perioada Craciunului incep sa simta presiunea fireasca a declansarii travaliului, proces natural pe care nu il pot controla, desigur. Insa daca ar putea sa ii ceara Mosului indeplinirea unei dorinte aprinse, viitoarele mamici aflate pe ultima suta de metri a sarcinii ar cere intr-o clipita sa nu li se rupa apa in momente stanjenitoare, ci doar in situatii controlate, in compania viitorului tatic pregatit sa intervina cu mult curaj.  

Papuci confortabili

Suna banal, insa nu exista piese de incaltaminte pe care gravidele sa le iubeasca mai mult decat papucii. In primul rand, sunt cat se poate de confortabili, iar in al doilea rand, sunt usor de incaltat (nu implica niciun efort de aplecare, legare a siretului sau prindere a cataramelor). Mos Craciun ar face o impresie excelenta, daca ar scoate din desaga fermecata doua-trei perechi de papuci confortabili, incapatori si pufosi.

O vezica ultra-rezistenta

O alta dorinta aprinsa a gravidelor de sarbatori, insa greu de indeplinit de Mos Craciun ce-i drept, este cresterea miraculoasa a rezistentei vezicii urinare. Toate viitoarele mamici se lupta cu dificultatea pierderilor accidentale de urina, provocate de presiunea suportata de vezica pe masura ce burtica tot creste. Putine lucruri ar face o gravida mai fericita de Craciun, decat o vezica ultra-rezistenta!

Bustul de gravida, pentru totdeauna

Lasand deoparte toate neplacerile unei sarcini, forma generoasa a bustului este cu siguranta o transformare pe care toate gravidele o accepta cu bucurie (alaturi de partenerul de viata, desigur). Asadar, pe lista de dorinte a unei viitoare mamici s-ar putea regasi cu siguranta si pastrarea bustului de gravida pentru totdeauna, cu toata plenitudinea si fermitatea lui.

Sani care nu sunt afectati de sensibilitate

Si daca tot suntem la capitolul bustului gravidelor, o alta dorinta pe care femeile insarcinate ar transmite-o Mosului ar fi sa scape de sensibilitatea sanilor, un inconvenient de care orice viitoare mamica ar vrea sa scape miraculos, daca s-ar putea acest lucru prin miracolul sarbatorilor de iarna.

Un aparat minune de sters comentariile nepotrivite ale celor din jur

Iata ce ar putea sa daruiasca Mos Craciun unei gravide, pentru a-i face cea mai frumoasa surpriza a vietii ei: un aparat minune, care la o simpla apasare de buton, sterge toate comentariile rautacioase sau nepotrivite ale celor din jur. Acest dispozitiv utopic ar fi util in anularea replicilor de tipul "Sigur nu ai gemeni?", "Wow, pari ca vei exploda in curand" sau "Prietena mea naste la acelasi termen ca tine, dar nu e chiar atat de mare". Pacat ca nu s-a inventat!

Bijuterii si accesorii

Revenind la darurile pe care Mos Craciun chiar le poate aseza sub brad unei gravide, bijuteriile si accesoriile sunt intotdeauna cadouri inspirate. Ele pot fi purtate indiferent de cat de mult s-a transformat silueta viitoarei mamici si o ajuta sa se simta atragatoare. O geanta sic sau un colier pretios pot pune un zambet pe chipul oricarei gravide de Craciun.

O sesiune foto emotionanta

Un alt cadou inspirat pentru viitoarele mamici ar putea fi o sesiune foto profesionala, care sa imortalizeze pentru totodeauna fericirea de pe chipul celor doi parinti norocosi care zambesc langa bradul impodobit, dar si burtica adorabila pusa in evidenta de tinutele cu aer festiv. Albumul de fotografii va mentine vii amintirile unice din aceasta perioada cu adevarat speciala.

Haine speciale

Tricouri cu mesaje amuzante sau emotionante, pulovere calduroase, cardigane fine sau un fular calduros - toate sunt exemple de haine pe care viitoarele mamici le-ar primi cu bucurie de la Mos Craciun, mai ales daca nu au timp sau dispozitia necesara sa isi completeze garderoba. Important este ca piesele vestimentare alese sa fie adaptate personalitatii destinatarei, sa ii trezeasca emotii pozitive si sa ii serveasca si in scop practic.

Tu ce crezi ca si-ar dori cu adevarat gravidele de Craciun? Din experienta ta personala, care sunt cele mai importante dorinte ale viitoarelor mamici de sarbatori? Impartaseste-ti cu noi povestea sau parerea personala in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre