Cadouri de Craciun cu buget de criza

/ / Modificat: 2009-12-10
Cadouri de Craciun cu buget de criza





 

Craciunul se apropie si probabil ca deja ti-ai facut bugetul pentru cadourile de anul acesta. Fiind un an mai putin prosper probabil ca si tu dispui de un "buget de criza" asa ca ne-am gandit sa iti oferim cateva idei de cadouri mai putin costisitoare care sa fie pe placul intregii familii.

Idei de cadouri pentru copii

Atunci cand cauti cadouri pentru cei mici de Craciun poti tine cont de urmatoarele sfaturi:

• Unele jucarii pot sa para distractive dar sa nu fie neaparat asa. Plus ca ceea ce ti se parea tie distractiv cand erai mica (ex. jucariile din lemn) s-ar putea sa nu coincida cu gusturile copilului tau.

• Evita replicile ieftine dupa jucarii celebre (ex. jocurile tip Lego sau papusile tip Barbie).

• Nu cumpara primul lucru pe care il gasesti la oferta. Este mai bine sa cercetezi piata bine inainte sa iei o hotarare.

• Citeste intotdeauna cutia inainte sa cumperi o jucarie pentru ca s-ar putea sa aiba nevoie de accesorii sau baterii care nu sunt incluse in pret.

• Uita-te dupa lichidari de stocuri si reduceri de pret.

• Pastreaza intotdeauna chitanta.

• Gandeste-te la momentele placute pe care le-ai petrecut alaturi de copilul tau. Ce faceati atunci? A mentionat vreodata copilul tau o zi in care v-ati simtit bine impreuna? Ce ii place foarte mult sa faca?

• Nu trebuie sa cazi in plasa listelor facute de copii cu ce isi doresc de Craciun. De obicei pun primul lucru care le vine in minte pentru ca apoi sa se rasgandeasca.

O idee ar fi sa le cumperi cadouri care par voluminoase (copiilor le plac cutiile mari) si care sa ii tina ocupati pentru mult timp fara sa iti faca o gaura in buget. Poti alege intre zecile de feluri de puzzle-uri, kituri de facut crafturi simpatice si jucariile tip Lego. Aceste tipuri de jucarii sunt in acelasi timp si educative.

Le pot cumpara de asemenea figurine ale diferitelor personaje Disney sau dinozauri sau orice alt personaj cunoscut pe care ei sa le picteze (exista seturi de culori speciale) sau pasta modelatorae care ii va tine ocupati ore in sir.

Pentru copiii care urasc sa faca baie le poti cumpara diferite jucarii care pot pluti in cada si chiar leduri colorate care se ataseaza de cada si care fac apa sa straluceasca in diferite culori.

Poti incerca, daca sunt destul de mari, sa le cumperi jocuri de societate, de care se pot bucura alaturi de intreaga familie (de exemplu Monopoly, Nu te supara frate etc, Dungeons and Dragons).

Daca este un impatimit al sporturilor ii poti cumpara bilete la un joc sau cateva piese de echipament. Daca ii place natura ii poti cumpara carti despre animale pe care apoi sa le vedeti impreuna la gradina zoologica.

  Cadouri pentru restul familiei si pentru prieteni

Cadouri hand made si vintage

Cadourile hand made sunt intotdeauna apreciate pentru ca inseamna ca persoana care le-a facut chiar si-a dat silinta. Daca stii sa impletesti poti face seturi de fulare si caciuli. Poti gasi lucruri hand made si la diferitele targuri organizate in perioada aceasta.

Pentru cei care apreciza, poti face o oprire si la magazinele vintage sau second hand unde poti gasi diferite comori ascunse la preturi mai mult decat acceptabile. Daca trebuie sa ii faci un cadou unei domnisoare cu siguranta va aprecia un set de bijuterii vintage.

Magazinele cu preturi fixe

Exista foarte multe magazine cu preturi fixe (3,8 RON sau 10 RON) care sunt ideale pentru a crea un cadou „tematic”. De exemplu poti sa iei pentru cineva pasionat de gatit un sort simpatic cu manusa de bucatarie asortata, spatule din lemn, un set de cutite si orice alte accesorii crezi tu ca ar mai merge bine.

Cosulete cu cadouri

Probabil ca ai vazut deja prin oras diferite cosulete cu cadouri pornind de la preturi destul de piperate. Vestea buna este ca poti sa faci si tu cosulete care sa arate la fel de frumos dar cu mai putini bani.

Poti cumpara cosuletele separat (sunt destul de ieftine) si mai multe bunatati in cantitati mari sau la oferte pe care sa le imparti in cosulete: vin, ciocolata, figurine de craciun, cozonaci etc.

Daca iei mai multe cosulete nu vei avea nevoie sa investeti decat intr-o singura transa de accesorii de impachetat: funda, hartie de impachetat si felicitari.

Cafea pentru gurmanzi si cana speciala

Pentru cei cu adevarat pasionati de cafea poti opta pentru un pachet de cafea speciala si o cana haioasa. Daca vrei sa fie cadoul un pic mai personal poti imprima pe cana numele sau poza celui caruia ii este destinata.

Carti

Cartile noi pot fi destul de scumpe dar un iubitor de carti le va aprecia si pe cele cumparate de la anticariat. Poti face o mini colectie de carti frumos impachetate drept cadou.

Filme

Daca vrei sa faci un cadou simpatic unei familii le poti cumpara cateva DVD-uri, popcorn si ciocolata calda pentru a se putea bucura cu totii de cadou.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre