Topul pacalelilor de 1 Aprilie pentru copii

/ / Modificat: 2017-03-31
Topul pacalelilor de 1 Aprilie pentru copii

Ziua Pacalelilor este la cateva zile distanta, iar pasionatii de intins capcane si facut poante si farse celor dragi incep deja sa le planifice in detaliu. Este timpul sa ii amintesti prichindelului ca se apropie data de 1 Aprilie si sa il incurajezi sa se gandeasca la pacaleli creative si amuzante sau sa puneti impreuna la cale cateva pentru a le face taticului.

Iata un top al pacalelilor pe care i le poti face chiar tu copilului de Ziua Pacalelilor sau pe care le poti testa pe tatic, in complicitate cu prichindelul tau!

Gangania din canuta cu laptic

Fa-i una dintre cele mai haioase capcane micutului tau.

Cheama-l la masa sa ia micul dejun si pune-i laptic in canuta. Adauga si un musafir nepoftit, sub forma de insecta, creat din jeleu sau plastic (netoxic), si lasa-l sa pluteasca deasupra.

Serveste-i cana micutului si asteapta reactia lui! Cel mai probabil ca mai intai va tipa sau se va speria, poate ca va scapa si canuta din mana.

Razi cu pofta si striga tare "pacaleala de 1 Aprilie".

Lingura... cimentata

O alta poanta simpla si de mare efect pe care i-o poti face prichindelului este sa adaugi putina apa intr-un bol si sa pui o lingura in el, iar apoi sa il bagi la congelator peste noapte.

Dimineata, cand te trezesti, scoate bolul pe masa, pune lapte caldut peste apa inghetata si adauga si cateva cereale.

Cheama copilul la masa si lasa-l sa incerce sa foloseasca lingura. Va fi amuzant sa il vezi cum se straduie sa o "dezlipeasca" sau cum aceasta iese din castron cu tot cu bucati de gheata.

In cel mai amuzant caz, apa se va topi suficient pentru ca in momentul in care copilul va ridica lingura, toate boabele de cereale sa zboare prin bucatarie.

O trezire surpriza

Una dintre glumitele inofensive pe care i le poti face micutului tau este sa il lasi sa adoarma seara in patutul din camera lui, iar dupa ce adoarme bine, sa il muti in patul din sufragerie sau in alt dormitor.

Nu mica ii va fi mirarea dimineata cand se va vedea in alta parte decat in patul lui imbuibat de jucarii si culori vesele.

Confuzia de care da dovada este adorabila si merita inregistrata. Asteapta reactia lui si cand pare sa fie mai incurcat in explicatii si intrebari, spune-i ca a fost o pacaleala de 1 Aprilie.

Marul cu surprize

Daca micutului tau ii place sa manance mere, atunci poti profita de aceasta pasiune pentru a-i intinde o capcana mica.

Fa o gaura cilindrica (nu foarte mare) intr-o parte a marului si adauga un viermisor din jeleu sau o insecta in interior, apoi incearca sa pui capacul la loc, astfel incat sa se observe cat mai putin.

Da-i marul mult dorit micutului tau si asteapta sa ajunga la partea buclucasa. Probabil ca fetisoara lui merita sa fie inregistrata in momentul in care va fi atat de speriat sau confuz, incat nu va intelege ce se intampla cu marul lui.

Pasta de dinti "delicioasa"

Pasta de dinti are in general un gust dulceag, de menta sau diverse arome de fructe. Profita de faptul ca taticul se spala in fiecare seara cu incredere in pasta de dinti pe care o foloseste si colaboreaza cu prichindelul in intinderea unei farse nevinovate.

Scoateti o parte din continutul pastei din tub si preparati un amestec din piure de cartofi foarte fin, amestecat cu lapte sau iaurt ori smantana cu faina si cu sare. Introduceti pasta cea noua cu o seringa in tub si asteptati cu rabdare momentul in care taticul isi face igiena orala pentru a-i vedea reactia si a savura rezultatul.

Bateti palma ca niste complici buni ce sunteti si strigati in gura mare - "pacaleala de 1 Aprilie"!

Haine intrate la apa?!

Implica si copilul in aceasta farsa organizata partenerului. Faceti un plan de bataie. Ganditi-va la o camasa sau un tricou favorit al taticului si alegeti dintre hainutele pentru jucariile copilului ceva asemanator. Eventual, mergeti si cumparati sau confectionati voi un tricou miniatural in aceeasi culoare.

Bagati-l la masina de spalat, printre alte hainute. Cand se termina programul masinii de spalat, scoateti rufele intr-un cos si mergeti cu ele in zona unde este taticul. Exprimati ceva sunete de uimire, in genul "oo-oo" sau "aoleu" ori "vai", pentru a atrage atentia taticului. Intoarceti-va amandoi spre el si spuneti-i foarte seriosi ca aveti o veste proasta. Tricoul lui preferat a intrat la apa.

Taticul va ramane inmarmurit la auzul vestii ca piesa lui vestimentara preferata acum este stricata. Asteptati cateva reactii si apoi strigati in cor "pacaleala de 1 Aprilie".

Umbreluta amuzanta

In cazul in care afara este o zi ploioasa, poti profita de vreme pentru a intinde copilului sau partenerului, ori ambilor, o farsa extrem de amuzanta.

Cauta umbrelutele lor si umple-le cu confetti, apoi inchide-le la loc, indepartand orice urma de hartie care ar putea da de gol poanta.

Apoi da-le umbrelele, ureaza-le bafta si succes la scoala sau serviciu, si fugi repede la geam, pentru a te distra copios cum se umplu din cap pana in picioare de confetti in momentul in care deschid umbrelele. Striga de la geam "pacaleala de 1 Aprilie"!

Pacaleala sarata

Copilul tau adora dulciurile. Prepara-i desertul favorit - fursecuri, pandispan, negresa, inghetata - orice ii place.

Intr-una dintre portii, inainte de a o baga la cuptor sau congelator, frigider, dupa caz, adauga sare, in cantitati generoase. Fa-i un semn mic, pentru a sti care este prajiturica buclucasa, iar atunci cand copilul se infige cu pofta in desertul preparat cu atata drag de tine, iesi in intampinarea lui cu bucatica surpriza.

Micutul va musca cu pofta din prajiturica, iar cand va constata ca gustul nu este cel asteptat, incepi sa razi si sa strigi ca e pacaleala de 1 Aprilie.

In general, glumele sunt considerate nesarate, insa pozna ta este, in mod cert, exceptia de la regula!

Perna "vorbitoare"

Una dintre cele mai simple si populare farse pentru copii, si nu numai, este cea in care pui sub perna o jucarie care zornaie cand este apasata, pentru ca atunci cand copilul sau partenerul tau pune capul pe ea sa se sperie sau sa se minuneze de sunetele amuzante care ies parca de nicaieri.

Poti cauta mini-jucarii de plus care scot sunete de tipul "auuuu" sau care rad copios ori inspaimatator, in momentul in care victimele pun capul jos.

Pentru a realiza cele mai poznase si haioase pacaleli trebuie sa tii cont de cateva reguli esentiale:

- nu trebuie sa aiba nimeni de suferit, fizic sau emotional, de pe urma lor;
- sa fie amuzante;
- sa fie adaptate varstei;
- sa nu aduca insulte sau jigniri nimanui;
- sa nu strice obiecte din jur etc.

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Pacaleli 1 aprilie copii Pacaleli 1 aprilie 1 aprilie copii

    Articole recomandate

    Citeste si despre