Idei de pacaleli de 1 Aprilie pe care sa le faci alaturi de copii

/ / Modificat: 2013-03-22
Idei de pacaleli de 1 Aprilie pe care sa le faci alaturi de copii

Pacalelile de 1 Aprilie sunt o ocazie buna pentru tine si copil sa va mai distrati putin si sa va amuzati pe seama naivitatii persoanelor dragi din familie. Fa-ti copilul complice la cateva farse simpatice si nevinovate si puneti la cale cele mai tari farse de Ziua Pacalelilor pentru tatic, fratiori si bunici! Este o oportunitate buna si de a-i arata copilului care sunt limitele pana unde se poate ajunge cu aceste farse si ca poantele nu trebuie sa ii afecteze negativ pe ceilalti! Scopul lor este distractia si amuzamentul, nu-i asa?!

Prajitura sarata si mancare dulce

Schimbarea zaharului cu sarea in deserturi si invers, in mancaruri, este una dintre cele mai vechi si mai simple poante pe care le poti face familiei, impreuna cu copilul. Fa-ti micutul ajutor de bucatar si incepeti pregatirea unor preparate pe placul celor dragi, astfel incat sa fiti siguri ca se vor infrupta rapid din ele.

Apoi, cand vine momentul adaugarii sarii sau zaharului, faceti schimb, astfel incat prajitura sa fie sarata si mancarea sa fie dulce. Pregatiti frumusel masa si invitati toata familia alaturi de voi. Nu incercati sa va dati de gol chicotind. Urmariti cu atentie reactiile membrilor familiei atunci cand vor baga fuculita in gura si vor sesiza ca mancarea este cam... dulce!

Strigati in gura mare "Pacaleala de 1 Aprilie!"

Bancnota buclucasa

Pacaleala cu bancnota este o alta farsa populara, pe care o poti pune la cale cu copilul. Gauriti o bancnota, si prindeti de ea o guta incolora mai lunga. Asezati-o pe podea, intr-o zona intens circulata a casei si retrageti-va in spatele canapelei sau al unei piese de mobilier, tinand de capatul celalalt al gutei.

In momentul in care auziti pasi, trageti cu ochiul si vedeti daca persoana care se plimba prin casa are intentia de a lua bancnota de jos. In momentul in care se apleaca, trageti usor de guta, astfel incat bancnota sa se deplaseze, apoi iesiti si surprindeti persoana asupra faptei, strigand ca a fost pacalit.

Lapte colorat

Una dintre cele mai simple si de efect pacaleli pentru tatic si fratiori este laptele colorat. Cumparati un colorant alimentar nontoxic si introduceti-l in cutia cu lapte din care stiti ca taticul si fratiorii se servesc in fiecare dimineata.

Asezati-o la locul ei, in frigider, si aveti grija sa va treziti si sa ajungeti in bucatarie inaintea celorlalti. Stati apoi si observati cum fiecare somnoros al familiei incearca sa bea lapte colorat in rosu, galben sau maro si surprindeti reactia. Amuzati-va copios pe seama uimirii lor.  

Cana intepenita

O alta pacaleala simpatica pe care o poti "coace" cu prichindelul tau este sa lipiti o cana de o farfurie sau de un suport si sa ii lasati pe ceilalti membri ai familiei sa atenteze la ea. Folositi pentru farsa canile preferate ale tatalui sau fratiorilor si asteptati reactiile, apoi izbucniti in ras, anuntandu-i ca au fost pacaliti.  

Cadoul cu surprize

Ia-ti copilul de manuta si mergeti prin oras in cautarea acelor cutiute speciale de cadouri care ascund in interiorul lor un sarpe arcuit, care tasneste atunci cand ii deschizi capacul. Cumparati cateva cutiute si mergeti acasa, punand la cale planul pentru farsa.

Puneti-va de acord cu privire la persoanele carora urmeaza sa le dati cadourile buclucase. Apoi, intampinati respectivele persoane si spuneti-le ca le-ati pregatit o surpriza. Acestea vor fi dornice sa deschida cutiutele frumos ambalate, iar cand din ele vor tasni animalutele pe arc, se vor speria foarte tare, moment in care puteti izbucni in ras spunandu-le ca au fost pacaliti.  

Punga de floricele cu musafiri nepoftiti

Organizeaza o seara de cinema in familie si fa copilul complice la farsa pe care urmeaza sa o pui in practica. Puneti-va de acord asupra filmului pe care urmeaza sa il vedeti si anunta-i pe toti ca mergi sa pregatesti floricelele, gustarile care nu pot lipsi de la vizionarea unui film.

Ia-ti copilul co-asistent si puneti la cale o farsa care-i va face pe membrii familiei sa tresara de frica, cu tot cu bolul cu floricele din brate. Preparati cate un bol cu popcorn pentru fiecare persoana din familie. Apoi ascundeti in fiecare dintre ele cate un gandac imens de plastic sau cauciuc, din colectia de jucarii a copilului si asteptati reactiile. Va veti amuza copios pe seama naivitatii celor dragi!

Tu ce pacaleli ai mai pus la cale, de-a lungul timpului, cu copilul tau? Spune-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pacaleli 1 aprilie copii Pacaleli 1 aprilie 1 aprilie copii

Articole recomandate

Citeste si despre