Unt
Materie grasa alimentara obtinuta plecand de la smantana laptelui de vaca.
Untul este, atunci cand este consumat crud, una dintre cele mai digeste materii grase. El este bogat in vitamina A (o ratie de 25 grame permite acoperirea a aproximativ 30% din necesitatile zilnice ale copilului si ale adultului) si aduce, de asemenea, vitamina D necesara organismului. El contine acizi grasi esentiali indispensabili constituirii corecte a creierului la copil. Valoarea sa nutritiva este ridicata (780 kilocalorii pentru 1OO grame). Intr-un volum mic, untul constituie o sursa importanta de energie utilizabila rapid de catre organism.
O noua bursa pentru elevi in anul scolar 2024-2025! Scolarii cu rezultate...
Subiecte Evaluare Nationala clasa a II-a. Elevii clasei a II-a au sustinut...
Care este rolul Evaluarilor Nationale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a...
Barbatul omorat in bataie de 2 tineri, langa parcul Crangasi, a incercat sa...
Banii de burse ai elevilor pentru luna aprilie au fost virati catre scoli!...
Mai multe noutati3 retete de avocado pentru copii
Chiftele de curcan cu legume
Gustare sanatoasa din mere
Piure de somon cu mere si rosii
Vezi toate retetele