Afectiuni ale penisului

/ / Modificat: 2012-02-24
Afectiuni ale penisului
Intrebare:

- Sunt mamica unui baietel de 7 ani care a fost diagnosticat cu preputioplastie sau ceva de de genul acesta si mi s-a recomandat interventie chirurgicala. As vrea sa stiu mai multe despre acest caz sau daca se poate face o altfel de interventie chiriugicala. Cum ar fi de exemplu cea cu laser sau eventual ce pot face si unde ma pot adresa - diagnosticul i s-a pus la Grigore Alexandrescu.

Raspuns:




 

ADERENTELE  BALANO-PREPUTIALE

Sunt frecvente la baietii sub varsta de 2 ani si constau intr-o coalescenta laxa intre epiteliul glandului si mucoasa preputiala. In 80% din cazuri sunt congenitale si in 20% secundare infectiilor locale repetate, pe fond de igiena deficitara. Aderentele favorizeaza depozitarea smegmei  (secretie a glandelor preputului) in santul balano-preputial si predispun la suprainfectie.

Daca nu se asociaza cu fimoza, beneficiaza de liza blanda, decalotare, indepartareasmegmei si aplicarea de unguente cu antibiotice.

BALANITA SI BALANOPOSTITA

Balanita reprezinta o inflamatie a mucoasei glandului penian. Balanopostita presupune si infectarea mucoasei preputiale. Ambele afectiuni se instaleaza pe fondul existentei unui spatiu virtual balano-preputial, cu deficit consecutiv de igiena locala-fimoza, aderente balano-preputiale.

Clinic evolueaza cu dureri locale, edem inflamator, tulburari de mictiune si eventual febra, Predispun la o infectie urinara ascendenta.

Tratamentul consta in debridare locala, lavaj cu solutii slab antiseptice sau aplicarea de unguente cu antibiotic. Dupa retrocedarea fenomenelor inflamatorii locale, se va aprecia oportunitatea fimotomiei( sectionarea inelului de fimoza).

FIMOZA

La sugar si copil mic orificiul preputial este ingustat fiziologic. Daca nu intervin fenomene inflamatorii locale, pana la varsta de 2 ani, orificiul preputial se va dilata progresiv, permitiand o decalotare facila.

Dr. Dana Paduraru,

Medic rezident in specialitatea chirurgie pediatrica

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Detalii specialist


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre