Igiena la copii

/ / Modificat: 2010-02-05
Igiena la copii
Intrebare:

- E cam rusinos pentru mine sa pun aceasta intrebare, dar nu stiu ce sa mai incerc. Am un baiat de 10 ani caruia nu-i place sa se ingrijeasca, cu toate ca i-am explicat riscurile, l-am laudat de fiecare data cand mirosea frumos si era curat, i-am cumparat sampon, gel de dus, sapun de care a vrut el, la un moment dat am ajuns si la pedeapsa, nimic nu a mers. Daca nu stau cu el in baie si daca nu-l verific de fiecare data nu o face. Poate e si o problema de educatie cu toate ca de mic l-am invatat sa faca asta, poate gresim noi, parintii, undeva. Va rog sa-mi dati un sfat cum pot sa-l fac pe baiatul meu sa se ingrijesca mai mult?

Raspuns:




 

Copiii sunt atrasi de orice este distractiv. Stiind acest lucru, puteti sa transformati timpul petrecut la spalat in ceva amuzant. Pentru aceasta aveti mai multe posibilitati:

- Transformati sapunul in super-eroul favorit al baiatului, iar germenii de pe piele in super-raufacatori. Puteti lipi pe sticla de sapun imaginea super-eroului. Astfel, la fiecare spalat, puteti inventa un nou episod din "lupta impotriva germenilor", pe voci.

- Puteti face un cocnurs cu copilul. Agatati in baie un tabel unde fiecare membru al familiei face un semn, lipeste un abtibild sau deseneaza ceva distractiv dupa ce se spala. Cine are cele mai multe spalari castiga la fiecare final de saptamana ceva ce-si doreste.

- Mai puteti agata in baie afise si pliante colorate cu tehnicile de spalare corecte. Firmele de sapun sau pasta de dinti le lasa la cabinetele medicale stomatologice sau in scoli.

Incercati sa mai gasiti si alte metode distractive, eventual chiar propuse de catre baiatul dumneavoastra.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre