Idei pentru a face mai usoara prima zi de scoala a copilului

/ / Modificat: 2022-08-23
Idei pentru a face mai usoara prima zi de scoala a copilului

Prima zi de scoala poate fi destul de stresanta atat pentru copii, cat si pentru parinti, cu atat mai mult cu cat micutii merg pentru prima oara la scoala.

La fel de stresant poate fi insa, si pentru ceilalti copii, fie ca trec intr-o noua etapa (clasa a V-a sau liceu), fie ca se schimba invatatorul sau schimba scoala, fie pentru ca sunt emotivi sau suparti ca vacanta se termina.

Pentru ca prima zi de scoala sa fie una cu adevarat memorabila din toate motivele, am pregatit pentru tine cateva idei cu ajutorul carora sa transformi aceasta zi intr-o zi speciala pentru copil, dar si pentru tine.

Creati o capsula a timpului

Chiar daca ai ratat primii ani de scoala ai copilului, cu siguranta ai poze in telefon sau calculator din primele zile de scoala ale acestuia, prin urmare nu este tarziu sa creezi o capsula a timpului. Ai nevoie de o cutie, in care sa adaugi poze din primele zile de scoala pana la terminarea liceului. Pe langa acestea, noteaza, intr-un carnetel, inaltimea copiilor (pentru a oberva in timp, cat au crescut) si o lista cu lucrurile preferate din vacanta de vara. Tot aici poti adauga o scrisoare pe care copilul si-o scrie singur, in care sa noteze ce asteptari are de la noul an scolar si ce isi doreste in aceasta noua etapa.

Sedinta foto

Ce ai spune de o sedinta foto in prima zi de scoala? Pe langa pozele din curtea scolii, dupa terminarea festivitatilor de incepere a noului an scolar, cand copiii se pot intoarce acasa, poti merge, impreuna cu acestia, in parc sau intr-un alt loc preferat, unde sa faceti o sedinta foto. Va veti distra de minune, iar copilul va avea amintiri placute din aceasta zi.

Pune-i un bilet in cutia cu mancare

Daca ii oferi copilului tau o gustare, pentru la scoala, nu uita sa pui in cutia cu mancare si un biletel prin care sa-i arati ca te gandesti la el. Acest lucru ii va aduce copilului zambetul pe buze.

Mic dejun festiv, inainte de scoala

Pentru a-i da o stare de bine copilului, prepara-i la micul dejun mancarea favorita. Pot fi clatite, bananabread sau orice altceva adora sa consume la micul dejun. Daca este ceva greu de preparat, il poti prepara cu o seara inainte, iar dimineata doar il incalzesti. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prima zi de scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre