Copiii nu-si vor aminti meniurile elaborate si curatenia desavarsita de Craciun ci timpul petrecut in familie

/ / Modificat: 2022-12-23
Copiii nu-si vor aminti meniurile elaborate si curatenia desavarsita de Craciun ci timpul petrecut in familie

Pentru cei mai multi dintre adulti, Craciun presupune multe pregatiri. De la zile in sir petrecute facand curatenie generala, cu mobila data la o parte si curatat fiecare milimetru din locuinta si pana la pregatirea alimentelor traditionale, si uneori prea multe, pentru masa de Craciun.

Acestora li se adauga cadourile pentru toti cei dragi si fuga prin magazine, cumparaturile specifice pentru masa de sarbatori si tot felul de activitati  planificate cu copii. De multe ori adultii se lasa prinsi de toate aceste sarcini care sunt departe de a fi placute si reprezinta o povara psihica majora pentru parinti.

Din acest motiv este important sa reflectezi asupra importantei de a "pune frana" si de a te bucura de magia acestor sarbatori, pentru ca doar traindu-le intr-un mod pozitiv si constient vei putea transmite copiilor tai adevarata lor semnificatie.

Autoexigenta parintilor creste in perioada Craciunului

Daca exista o data in calendar care creste semnificativ stresul si volumul de munca fizica si mentala, aceasta este, fara indoiala, Craciunul.

O mare parte din vina apartine traditiilor mostenite de la parintii si bunicii nostri, combinate cu obiceiurile preluate din filmele specifice acestei perioade, care ofera o imagine idilica a Craciunului. De asemenea, retelele de socializare ne arata in mod constant imagini din vietile altor familii care par sa se bucure din plin de aceasta perioada a anului, cu calatorii uimitoare, planuri fanteziste si decoratiuni spectaculoase.

Toate acestea ne sporesc nivelul de autoexigenta, deoarece dorim sa fim ca acei parinti perfecti care pregatesc biscuiti de turta dulce cu copiii lor, poarta pulovere de Craciun amuzante si merg in zeci de magazine in cautarea cadoului ideal.

Astfel, multe persoane ajung sa-si doresca sa faca totul, sa surprinda pe toata lumea si sa multumeasca pe toata lumea, crezand cu adevarat ca asta asteapta copiii de la ei si fara sa fie constienti de modul in care isi alimenteaza stresul si incarcatura mentala cu fiecare noua activitate sau plan pe care il stabilesc.

Copiii isi amintesc doar timpul petrecut impreuna

Insa, in ciudat tuturor acestor pregatiri si planuri, tot ceea ce isi vor aminti copiii va fi timpul petrecut impreuna. Modul in care creati propriile traditii de Craciun, acele lucruri intimpe, petrecute doar in familie. Nicidecum casa perfect curata, masa plina cu alimente sau alte activitati impuse de parinti.  Nu-si vor aminti nici toate jucariile primite de la Mos Craciun ci isi vor aminti de jocurile cu mama si tata, de activitatile distractive de Craciun in familie si de impodobirea bradului.

Prin urmare renunta la pregatirea a zece feluri de mancare si alege doar doua-trei, preferate. In schimb, profita de zilele libere si petrece mai mult timp alaturi de copil.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie copii Craciun familie

Articole recomandate

Citeste si despre