SOS Planet After school – Casa de dupa scoala. Locul unde copiii invata si experimenteaza prin joc

/ / Modificat: 2020-08-21
SOS Planet After school – Casa de dupa scoala. Locul unde copiii invata si experimenteaza prin joc

Daca am intreba un copil ce ii place sa faca, cu siguranta raspunsul ar fi “Sa ma joc”. Cu toate acestea, adultii au asteptari legate de educatie, de rezultate si de performanta. Cum facem sa punem in acord asteptarile fiecaruia, parinte si copil? Cum procedam daca pentru noi copilul este principalul interlocutor atunci cand ne gandim la a planifica activitati educationale si pe cele de timp liber?

Raspunsul poate fi unul simplu, insa a-l pune in practica poate fi o provocare pentru ca este legat de nevoia de joc a copiilor, de a explora, de a raspunde la intrebari si de a experimenta. Dar nu si pentru noi! Din aceasta provocare s-a nascut si ideea SOS Satele Copiilor Romania de a deschide un after school: SOS Planet.

Ce ne face pe noi sa fim diferiti de alte astfel de proiecte educationale este o indelungata experienta in ingrijirea copiilor si o intelegere a faptului ca fiecare copil este diferit si ca percepe si intelege lumea intr-un mod particular.

Suntem in Romania de peste 26 de ani si avem activitati in Bucuresti, Sibiu si Bacau. Avem multe povesti de succes pe care le-am scris impreuna cu copiii si tinerii pe care i-am sprijinit in toti acesti ani. Cei mici sunt partenerii nostri in drumul lor spre a deveni adulti si noi ii luam foarte in serios atunci cand discutam despre nevoi, abilitati, bucurii. Avem alaturi specialisti si o retea de colaboratori care abordeaza educatia intr-un mod dinamic si inovativ.

SOS Planet este chiar casa de dupa scoala si locul in care copiii invata ce le place. Din aceasta toamna, vom face asta intr-un spatiu foarte generos si accesibil, in calea Floreasca, cu multe activitati in natura si cu profesori care vor face din invatarea experientiala un mod placut si eficient de a avea noi cunostinte despre lumea inconjuratore si despre propria persoana.

SOS Planet are o dubla misiune sociala

Un alt lucru cu care ne mandrim este faptul ca SOS Planet are o dubla misiune sociala si este totodata un proiect incluziv.

sos planet

La programele noastre educationale vor fi inscrisi si copii proveniti din familii cu posibilitati materiale reduse, care nu vor plati acest serviciu, dar si copii din familii care vor plati taxa. Sumele stranse astfel sunt ulterior directionate spre sustinerea copiilor aflati in atentia SOS Satele Copiilor Romania: copii si tineri separati de familie si respectiv a celor pe care ii ajutam sa ramana alaturi de parinti.

SOS Planet, un loc sigur pentru copii in contextul actual

SOS Planet nu este doar un spatiu unde copiii sa fie supravegheati si sa isi faca temele in timpul in care parintii lor sunt la serviciu. Este un loc unde copiii invata impreuna, descopera, sunt empatici si incluzivi. Este un loc care primeste cu bratele deschise copii din familii pentru care accesul la astfel de servicii nu este posibil si care ar sta fie singuri acasa fie ar merge la un centru de zi care nu ofera aceeasi sansa la incluziune pe care o oferim noi.

Incurajam copiii sa invete despre empatie, cetatenie activa, mediu, cooperare, cunoastere si dezvoltare de sine, comunicare eficienta, gestionarea emotiei, sport si le propunem activitati optionale care sa ii ajute in acest sens. Urmarim cu multa atentie si cu responsabilitate tot acest context actual cauzat de pandemie si ne-am asumat sa fim alaturi de copii si de parinti printr-o oferta educationala adaptata nevoilor lor.

sos planet

Asadar, oferim programe de tipul before school, after school precum si un spatiu si activitati potrivite conceptului de hub educational. Acesta este destinat copiilor care urmeaza scoala online si ai caror parinti trebuie sa mearga la serviciu. Pentru ei vom asigura suport pentru conectarea la ore dar si activitati de suport pentru teme si de timp liber. La toate acestea se adauga, cum spuneam, activitati optionale de tipul programare, robotica, sah, public speaking, coaching, yoga, mindfulness, arte martiale, zumba, limbi straine, ceramica pictata, sport pe terenul aflat la aceeasi locatie cu SOS Planet dar si la parteneri ai nostri pentru inot sau tenis. Oferim posibilitatea de a se inscrie la optionale si pentru copii care nu sunt inscrisi la SOS Planet. Pentru toate aceste activitati noi am ales omul si apoi disciplina cu care vine in fata copiilor. Facem asta in conditii de siguranta pentru copii, atat sanitara, cat si privitoare la orice forma de violenta asupra copiilor.

Pentru copiii cu varste de 10-12 ani asiguram posibilitatea de evaluare pentru determinarea structurii de personalitate, instrument folosit in alte state de institutii de invatamant prestigioase. Vor organiza ateliere destinate copiilor (ex. de gestionare a emotiilor, educatie financiara, cooking), ateliere copil-parinte, cursuri online si offline pentru copii si parinti.

Ne dorim sa avem in jurul nostru o comunitate de copii, profesori, parinti, voluntari, bloggeri, organizatii neguvernamentale, companiii si sa invatam unii de la ceilalti. Va invitam sa ne cunoastem mai bine si sa facem impreuna cu copiii ca educatia sa fie frumoasa si atractiva. Ne gasiti virtual pe www.sos-satelecopiilor.ro sau in Calea Floreasca nr. 165.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala After school copii Copii Activitati

Articole recomandate

Citeste si despre