Dictari scurte pentru a-ti ajuta copilul sa-si imbunatateasca ortografia

/ / Modificat: 2022-01-25
Dictari scurte pentru a-ti ajuta copilul sa-si imbunatateasca ortografia

Dictarile sunt ideale pentru a-ti ajuta copilul sa-si imbunatateasca ortografia, abilitatile de ascultare si pentru a-l ajuta sa intealaga textele. Exersarea ortografiei acasa, are numeroase beneficii pentru micuti. 

Procesul de invatare al copiilor este unul dintre cele mai interesante in etapa de dezvoltare a acestora. Pentru parinti, este imbucurator sa vada cum copilul lor evolueaza zi de zi si isi perfectioneaza fiecare dintre tehnicile pe care le invata.

Cu toate acestea este un proces care necesita multa rabdare si dedicare, deoarece, prin repetitie, copilul se familiarizeaza cu fiecare nou concept si il intelege.

De asemenea, in cadrul acestei monitorizari atente, orice indoieli pe care le-ar putea avea copilul pot fi rezolvate. In plus, deficientele acestora, pot fi depistate timpuriu si solutionate, astfel incat sa nu le creeze probleme mai tarziu.

Procesul de invatare a cititului si scrisului este unul dintre cele mai importante. Prin intermediul acestor tehnici, copiii vor putea sa se informeze, sa invete despre realitatea lor si sa isi comunice ideile pe parcursul intregii vieti.

Din acest motiv, este important sa consolidam invatarea si acasa, in timpul liber, nu numai la scoala. Una dintre cele mai bune tehnici, in cazul copiilor mici, de scoala primara, sunt dictarile. In acest fel, auzul copilului este imbunatatit, ortografia este imbunatatita, iar intelegerea lecturii este sporita. De asemenea, il ajuta pe copil sa isi recunoasca greselile si sa invete sa comunice indoielile legate de regulile gramaticale.

Este esential sa se tina cont de faptul ca dictarea trebuie sa se faca intr-un ritm constant, nici prea lent, nici prea rapid. Astfel, copilul ramane conectat si atent in permanenta si se evita presiunea si confuzia.

Dictari scurte, ideale pentru copii

Avand in vedere avantajele dictarii, iata cateva idei de dictari din care sa te inspiri. 

1.  "Crina este o fetita de cinci ani. La inceputul zilei, mama ei a decis sa-i cumpere niste pantofi de culoarea cireselor. Pantofii erau frumosi, pentru ca aveau o funda roz si un model cu inimioare.

Din acea zi, Crina adora sa-si combine pantofii cu haine albe. Crina abia asteapta sa mearga in vizita la bunici pentru a purta pantofii pentru prima data.”

2."Vineri seara ne place sa mancam carne cu legume. Este un moment in care se reuneste intreaga familie si nu lipseste nimeni. Bunica isi gateste delicioasa placinta de mere.

Dupa masa, ne jucam cu impreuna si cantam. Astfel, vinerea devine o zi speciala in care ne formam cele mai frumoase amintiri.”

3. "Cainele meu este cel mai frumos caine din lume. In fiecare dimineata ma intampina dand din coada si alearga si se joaca cu mingea. Iar acum este foarte fericit pentru ca tocmai a nascut patru catei frumosi.

Fiecare catelus are o culoare speciala, frumoasa. In acest fel mama lor ii recunoaste usor si nu ii incurca niciodata. Imi place sa ma joc cu ei.”

4. "Astazi am intalnit o zana frumoasa in parc. Era sub frunzele copacului si mi-a zambit cand m-a vazut. Mi-a spus o poveste despre animalele care ii placeau cel mai mult.

Apoi am mers la un copc unde locuia o bufnita. Acolo am servit o inghetata si ne-am bucurat de apusul soarelui.”

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scris copii

Articole recomandate

Citeste si despre