Regulile pentru copilul de 7 ani

/ / Modificat: 2014-02-13
Regulile pentru copilul de 7 ani
Intrebare:

- Am un baietel de 7 ani si 8 luni. Din toamna va merge la scoala si ma preocupa faptul ca s-a cam obisnuit sa-l ia pe \"nu\" in brate. De cate ori i se spune sa faca ceva el mai intai raspunde \"nu\" sau \"nu vreau\". Face ce i se zice numai dupa ce ii zic de doua-trei ori sau dupa ce ma rastesc la el. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez sau sa-l fac sa nu mai zica \"nu\"?

Raspuns:




 

La aceasta varsta copiii au nevoie de reguli clare, pe care sa le poata urma si ale caror consecinte sa le cunoasta. De asemenea, au nevoie de constanta in respectarea regulilor.

Motivul pentru care un copil refuza diverse activitati este acela ca stie ca poate. Totusi, se va simti mult mai bine atunci cand va fi nevoit sa respecte reguli, deoarece acestea aduc ordinea in viata lui.

Cum faceti acest lucru?

E foarte simplu: observati ce nu functioneaza in relatia cu baiatul dvs., unde ati vrea sa se schimbe ceva. Apoi formulati niste reguli simple, de genul „"asculta-i pe mama si pe tata", insa in acelasi timp este important si sa-i explicati de ce vreti ca el sa faca un anumit lucru.

Copiii accepta mult mai usor sa faca diverse lucruri, daca inteleg motivul.

In continuare, daca nu accepta, amintiti-i de reguli. Daca nu le respecta, nu are voie sa sa joace cu nimic si nimeni pana nu accepta sa respecte regula, sa explice cu ce a gresit si sa-si ceara scuze.

Si nu uitati sa folositi "te rog" si "multumesc"! Se va simti mult mai bine cand este rugat sa faca ceva si cand i se multumeste, va simti ca i se da importanta.

Un alt lucru de incercat este sa-i dati posibilitatea de a alege, intr-un mod controlat: "vrei sa plecam acum sau peste 5 minute?", "vrei sa te speli pe maini cu sapunul solid sau cu cel lichid?", sau sa-i dati de ales ceva dupa ce termina lucrul pe care nu vrea sa-l faca: "dupa ce termini de mancat felul doi, vrei sa mananci la desert budinca sau prajitura?".

In acest fel va simti ca el detine controlul activitatilor.

Mult succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil 7 ani

Articole recomandate

Citeste si despre