Mancare buna pentru copilul tau

/ / Modificat: 2013-01-10
Mancare buna pentru copilul tau

Un copil, ca oricare dintre noi, are propriile preferinte cand vine vorba despre  anumite gusturi. Pentru a afla ce legume, fructe si sucuri de fructe ii plac cel mai mult, trebuie sa experimentati putin.

Cand sunteti la cumparaturi, intreaba-l pe cel mic de ce legume, fructe sau sucuri ii este pofta, iar acasa invita-l si pe el sa participe la pregatirea legumelor si fructelor pentru masa. Incurajeaza-l sa-si cultive propriile plante, de exemplu din boabe de fasole sau samburi de lamaie si "vinde-i" diverse curiozitati extraordinare.

Micutul tau va fi incantat sa devina un expert in legume, fructe si sucuri.

Daca refuza categoric sa manance broccoli, propune-i in schimb ardei, daca refuza coacazele fiindca sunt prea acre, da-i o mana de capsune dulci, daca nu-i place sa rontaie morcovii, serveste-l cu un suc de fructe si morcovi.

Adauga-i legume, fructe si sucuri de fructe la fiecare masa. O farfurie colorata starneste pofta de mancare! Atunci cand il pregatesti pe cel mic de scoala, pune-i in ghiozdan un fruct si o sticla cu apa sau o cutiuta de suc delicios care-i va astampara setea si-i va da energie.

Incearca sa faci in asa fel incat gustarea sa nu fie numai savuroasa, ci si colorata si ambalata intr-o cutie sau in hartie cu motive vesele. Astfel, copilul tau nu va mai fi tentat sa o inlocuiasca cu altceva de la chioscul scolii.

Mai multe surse de inspiratie pe www.5pentrusanatate.ro.

legal-info

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fructe alimentatie copii Legume alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre