Unde gresesc cei mai multi parinti cand cumpara un laptop pentru copiii lor?

/ / Modificat: 2022-09-14
Unde gresesc cei mai multi parinti cand cumpara un laptop pentru copiii lor?

In ultimii ani, tehnologia a patruns in invatamantul autohton si a devenit una dintre cele mai importante instrumente folosite pentru educatie. Nu numai adultii pot profita de device-uri inteligente, ci si elevii au inceput din ce in ce mai mult sa foloseasca astfel de dispozitive pentru a-i ajuta in procesul de invatare.

Laptopurile au devenit principalele unelte pe care acestia le folosesc atunci cand doresc sa invete, fiind un mod mult mai usor si eficient de a cauta informatii relevante pe internet, sa isi pastreze lectiile si manualele in siguranta fara sa fie nevoiti sa le transporte, acestea avand o greutate insemnata mai ales pentru cei mici.
Insa, de multe ori se intampla ca parintii sa nu ia in considerare anumiti factori atunci cand doresc sa achizitioneze un laptop pentru copil. De aceea este esential sa fiti atent la cele mai des intalnite greseli pe care parinti le fac, astfel vei putea alege un laptop Dell in functie de nevoile tale si ale celui mic.

Greseli pe care parintii le fac cand comanda un laptop pentru copii

1. Nu iau in considerare performantele laptopului

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand achizitionati un laptop sau orice tip de tehnologie portabila este acela de a analiza si a lua in calcul performantele acestuia.
 
Laptopurile au fost create pentru a acomoda un numar cat mai mare de persoane si de aceea exista mai multe trepte de pret si performante. Prin urmare, este important sa aveti in vedere caracteristicile viitorului laptop pentru a va asigura ca va putea face fata tuturor provocarilor si sa poata fi folosit cu succes in decursul ciclului educational.


 2. Nu se gandesc la cerinte si nevoile copilului

Una dintre greselile pe care parintii le fac este aceea de a nu lua in calcul nevoile copilului. Educatia este principala activitate pe care acestia o vor intreprinde pe laptop, insa aceasta nu va fi singura. Este important astfel sa fiti atent la ceea ce isi doreste copilul sa faca pe laptop si la ce il va folosi suplimentar.
 
De exemplu, daca dupa terminarea lectiilor acesta doreste sa se bucure de o sesiune de gaming alaturi de colegi si prieteni, atunci va fi necesar sa va orientati catre un laptop de gaming. Pe de alta parte, pentru navigarea pe internet, a retelelor de socializare sau pentru vizionarea serialelor si filmelor preferate, atunci puteti sa alegeti un laptop special conceput pentru aceste activitati.


3. Cumpara unul prea mare, insa copilul are nevoie de un model mai compact si mobil

Laptopurile din ziua de azi au dimensiuni diferite, acestea fiind cuprinse de cele mai multe ori intre 13.3 si 17.3 inci, cel mai popular fiind cel de 15.6 inci. In functie de varsta copilului, acesta poate avea probleme sa transporte in conditii sigure un laptop mult prea mare, crescand astfel riscul de a-l lovi sau strica.
 
De aceea, trebuie sa luati in vedere diagonala ecranului, astfel incat copilul sa poata sa isi indeplineasca sarcinile scolare indiferent de locatie, mobilitatea fiind de cele mai multe ori un factor ce este trecut cu vederea.

 
4. Cumpara un laptop mult prea devreme

Desi laptopurile au devenit instrumente esentiale in educatia copiilor, in anumite cazuri acestea pot fi achizitionate mult prea devreme. Acest lucru se intampla si in cazul elevilor prescolari, acestia neavand nevoie inca de asemenea tehnologie care ii poate chiar impiedica sa se dezvolte armonios. Dupa ce au ajuns la un stadiu mai avansat de educatie, acestia vor putea beneficia de astfel de un laptop de calitate si vor putea invata asemenea copiilor mai mari.


5. Cumpara un laptop prea scump pentru un copil mic (iar riscul ca acesta sa-l strice este mai mare, mai ales daca este primul sau laptop)

Primul laptop poate fi o experienta incredibila pentru cei mici. Entuziasmul de a-l utiliza si a invata cum se foloseste este de cele mai multe ori mare, insa acestia inca nu stiu exact cum functioneaza. Unii parintii, in dorinta de a-si rasfata copiii, cumpara un laptop prea scump pentru acestia, lucru ce poate fi o greseala, deoarece copiii nu au nevoie de performante foarte mari sau de ultima generatie de tehnologie.
Este indicat sa va orientati catre un laptop cu un pret de achizitie rezonabil, astfel in cazul unor accidente neprevazute, costul nu va fi prea mare, iar avariile vor putea fi reparate mai rapid si ieftin. Acest lucru este valabil in special pentru copiii de pana in 5 - 6 ani.



Laptopul este unul dintre cele mai importante instrumente din educatia unui copil scolar. Cu ajutorul acestora, parintii ii pot ajuta sa isi indeplineasca mai usor si mai eficient temele, exercitiile si proiectele, laptopul oferind un mod interactiv de invatare si de efectuare a temelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copiii si tehnologia Contact copii tehnologie

Articole recomandate

Citeste si despre