Importanta magneziului pentru sanatatea copiilor

/ / Modificat: 2012-09-02
Importanta magneziului pentru sanatatea copiilor

Magneziul este principalul neutralizator al plumbului din organism, plumbul fiind una dintre cauzele hiperactivitatii si chiar a problemelor de invatare la copii.

Magneziul este unul dintre cei mai eficienti agenti de neutralizare a plumbului, cadmiului si a altor substante toxice. Studiile arata ca in fiecare an nivelul de plumb din organismul uman creste, iar nivelul magneziului scade.  Carentele de magneziu apar in urma unui regim alimentar dezechilibrat, a consumului de ceai, sucuri acidulate, alimente semipreparate sau fast-food, pe care copiii le iubesc.

Magneziul, principalul neutralizator al plumbului

Peste 95% din plumbul ingerat de organism este depozitat in oase pentru o perioada de peste 20 de ani. Acesta este eliberat in schimb in timpul sarcinii, in placenta, ajungand la fat. Mai departe, plumbul este eliberat si in timpul alaptarii, crescand riscul problemelor la copil.

Plumbul ajunge sa fie astfel una dintre principalele cauze ale defectelor congenitale la fat si tot el este cauza osteoporozei juvenile, o boala considerata specifica varstei a treia, dar tot mai intalnita astazi la copii.

Fumatul este o sursa importanta de plumb pentru organism, mamele fumatoare expunandu-si copiii unor riscuri si mai crescute.

De ce este magneziul un mineral atat de important pentru sanatate?

Suplimentele alimentare pe baza de magneziu sunt necesare pentru a neutraliza efectele unui stil de viata nesanatos. Copiii sunt mai vulnerabili decat adultii in fata agresivitatilor mediului inconjurator si a ritmului de viata alert la care suntem supusi in ultimul timp.

Zdrovit Romania a lansat pe piata romaneasca Kidimag – Magneziu de nota 10, unicul supliment alimentar destinat copiilor mai mari de trei ani, hiperactivi, impulsivi, care au dificultati de concentrare, deficiente de atentie, tulburari de memorie si somn sau care chiar manifesta o stare de somnolenta exagerata. Unicitatea produsului consta in formula speciala de pidolat si citrat de magneziu, care este absorbita mai usor in organism, datorita vitaminei B6. Chiar daca cei mici nu se dau in vant dupa suplimentele alimentare, Kidimag va fi pe placul lor, datorita gustului de portocale si formulei sale ce se dizolva rapid in apa.

"Noi incercam sa impartasim descoperirile si cunostintele noastre din domeniul sanatatii tuturor parintilor, pentru ca acestia sa isi poata proteja cat mai bine copiii de impactul negativ al mediului inconjurator si implicit sa aiba grija ca acestia sa aiba o viata frumoasa si sanatoasa. Problema deficientei de magneziu trebuie rezolvata curand, altfel, aceasta va ajunge sa fie transmisa ca mostenire genetica generatiilor urmatoare", spune Attila Lorincz, director general Zdrovit Romania.

 Kidimag este singurul supliment alimentar cu pidolat de magneziu si vitamina B6  creat special pentru copii, pentru a-i proteja de  efecte precum dificultati de concentrare, nervozitate, probleme ale somnului, carii, oboseala, balbaiala, dureri de crestere, tulburari ale viselor, ticuri sau chiar pierderi ale cunostintei, toate cauzate de lipsa magneziului din organism.

La evenimentul de lansare a participat unul dintre cei mai apreciati medici pediatri din Europa, Doctor in stiinte medicale Jerzy Oleszkiewicz. In calitate de medic pediatru, cu experienta in functia de director al Spitalului Judetean de Copii din Varsovia si Presedinte al sectiei varsoviene a Societatii Poloneze a Magneziului, el a explicat importanta magneziului in cresterea sanatoasa a copiilor: "Mai mult de jumatate dintre copiii cu varste intre 7 si 18 ani si de asemenea 20% dintre prescolari consuma prea putin magneziu. Analizele au aratat ca acestia au o cantitate mai mare de plumb in corp decat copiii care nu au deficiente de magneziu", sustine Dr. Jerzy Oleszkiewicz.         

Jerzy Oleszkiewicz a subliniat si faptul ca deficitul de magneziu din organism ar trebui considerat o boala, ca si lipsa fierului – anemia. De asemenea, el a apreciat ca mult prea des se pune diagnosticul de ADHD la copii, desi de multe ori este vorba de lipsa de magneziu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre