Cum sa alegi cele mai bune suplimente pentru copii

/ / Modificat: 2023-08-18
Cum sa alegi cele mai bune suplimente pentru copii

Un regim alimentar echilibrat poate asigura copiilor toti nutrientii de care au nevoie pentru a creste si pentru a se dezvolta corespunzator. Totusi, unii bebelusi, copii de varsta mica si copii mai mari au nevoie de suplimente. Acestea sunt esentiale daca un copil intampina probleme in a obtine nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta. Sunt mai multe situatii in care suplimentele devin necesare, inclusiv o dieta vegana, o boala cronica care afecteaza absorbtia nutrientilor, cum ar fi fibroza chistica, o crestere slaba in greutate sau o intoleranta la lactoza.

Ce suplimente pentru copii sunt cele mai recomandate?

Cele mai recomandate suplimente pentru copii sunt cele pe baza de vitaminele A, C, D si fier. Vitamina D ajuta la formarea oaselor puternice, la mentinerea unui sistem imunitar sanatos si la o buna stare de sanatate mintala. Aproximativ 15% dintre copiii mici si 17% dintre adolescenti prezinta o carenta de vitamina D. Expunerea la soare este principala modalitate de a obtine vitamina D, deoarece pielea noastra transforma lumina soarelui in vitamina D. Totusi, copiii petrec mai mult timp in interior, motiv pentru care devine necesar sa optati pentru suplimente pentru copii cu vitamina D.

Este important ca un supliment sa indeplineasca aportul recomandat pentru vitamina D, deoarece sursele alimentare nu sunt suficiente. In general, un supliment de 8,5 µg va indeplini recomandarile pentru bebelusii sub 12 luni, iar un supliment de 10 µg va indeplini cerintele pentru copiii cu varsta de 1 an si peste. De la varsta de 6 luni pana la 5 ani se recomanda un supliment care contine vitaminele A si C. Spre deosebire de vitamina D, nu este esential ca suplimentul sa indeplineasca aportul zilnic recomandat, dar suplimentul trebuie sa contina aceste doua vitamine.

Cum sa alegeti cele mai potrivite suplimente pentru copii?

Medicul pediatru va poate recomanda suplimente pentru copii pe care le puteti achizitiona fara prescriptie medicala. Daca doriti sa ii oferiti copilului suplimente pentru a-i asigura un plus de nutritie, cel mai important este sa prioritizati calitatea. Cautati suplimente care mentioneaza pe eticheta ca sunt certificate, asta insemnand ca o terta parte independenta le-a testat pentru a se asigura ca nu includ nimic altceva in afara ingredientelor mentionate pe eticheta.

Cumparati doar suplimente potrivite varstei copilului, deoarece vitaminele pentru adulti sunt formulate in doze care nu sunt adecvate pentru copii. Un supliment foarte bun pentru copii ar trebui sa includa vitamina D, fier, calciu si vitaminele A si C. Alegeti doar acele suplimente care nu contin arome artificiale, coloranti sau indulcitori. De asemenea, evitati vitaminele bogate in zahar sau sirop de porumb. Suplimentele ar trebui sa fie lipsite de alergeni comuni, cum ar fi nucile, ouale si lactatele. 

In cele din urma, suplimentele pentru copii sunt disponibile sub forma lichida, masticabila si comprimate. Copiii de pana la 2 ani au nevoie de suplimente lichide. in cazul copiilor de varsta mai mare, luati in considerare capacitatea lor de a mesteca si de a inghiti. Nu uitati ca suplimentele nu inlocuiesc o dieta bine echilibrata si hranitoare. Continuati sa oferiti si incurajati copilul sa manance alimente diverse si sanatoase. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatatea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre