Diagnosticat cu hernie ombilicala

Intrebare:

- Ma numesc Visan Corina si am un baietel in varsta de 3 ani si 5 luni. De un an de zile sufera de dureri in zona buricului. Acum o saptamana am fost si la un medic chirurg din orasul nostru si spre surprinderea mea a pus diagnosticul foarte repede: hernie ombilicala. Dupa cum mi-a zis medicul, nu este cazul de operatie si trebuie sa poarte inel ombilical pana ii va trece de la sine. Pe moment m-am bucurat ca in sfarsit am aflat ce are, dar sincer va spun copilul se plange zilnic de dureri de burtica, iar cand elimina materiile fecal are dureri foarte mari si inainte si in momentul cand face. Nu sunt tot timpul normale, sunt ori foarte tari, ori moi. As dori sa stiu daca sunt normale aceste simptome in cazul diagnosticului pus de medicul chirurg. Va multumesc

Raspuns:

Par a fi doua probleme diferite. Hernia ombilicala poate da dureri la  efortul de defecatie, dar nu este o explicatie suficienta pentru variatii  mari ale consistentei scaunului. Trebuie continuate eforturile diagnostice, se pare ca sunteti doar la jumatatea drumului.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hernie ombilicala Hernie ombilicala la copii Hernie ombilicala tratament

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul