Hernie ombilicala tratament

Hernia ombilicala are ca tratament recomandat operatia pentru ca are rezultate foarte bune.

Diagnosticat cu hernie ombilicala

Par a fi doua probleme diferite. Hernia ombilicala poate da dureri la  efortul de defecatie, dar nu este o explicatie suficienta pentru variatii  mari ale consistentei scaunului. Trebuie continuate eforturile diagnostice, se pare ca sunteti doar la jumatatea drumului.


Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei ...

Hernia la copii

Ce reprezinta hernia? Hernia – o mica umflatura sau protuberanta – este, de obicei, localizata in zona periombilicala. Se dezvolta intr-o zona mai slaba a muschilor ce formeaza peretele abdominal al micutului.

In perioada intrauterina, acest orificiu este destul de mare pentru a permine dezvoltarea intestinului care trece printr-o perioada in care se afla in exteriorul corpului. Pana la sfarsitul primului trimestru, ansele intestinale reintra in cavitatea abdominala si peretele muscular se inchide, lasand spatiu numai pentru cordonul ombilical.

Hernia se declanseaza atunci cand straturi de tesut, fluid sau, daca e destul de mare, chiar organe precum...

Hernia ombilicala in sarcina

Hernia ombilicala in sarcina Hernia ombilicala in sarcina poate fi recunoscuta usor prin faptul ca buricul are tendinta de a iesi in afara, formandu-se o mica umflatura. In general este asimptomatica, insa exista cativa factori de risc care o pot declansa in timpul sarcinii. Afla daca este cazul sa apelezi la corectie chirurgicala sau nu! Ce este hernia ombilicala? Hernia ombilicala este de fapt un mic defect aparut in peretele abdominal. Aceasta este o gaura care permite unei anse intestinale (ori unui organ) sau unei bucati de grasime sa iasa la exterior (ca o umflatura). Hernia ombilicala este o problema care se intalneste cel mai adesea la copiii mici. Mai mult chiar, cele mai multe hernii ombilicale sunt...

Hernia ombilicala la copilul mic

La nivelul ombilicului exista o zona de rezistenta redusa a peretelui abdominal: inelul ombilical. Cand aceste inel ombilical prezinta un defect de inchidere (printr-un deficit la nivelul tesutului care formeaza acest inel), cresterea presiunii abdominale poate determina hernierea (iesirea) anselor intestinale prin acest defect, aceasta numindu-se hernie ombilicala.

Apare o formatiune tumorala in zona ombilicala (poate fi usor deasupra ombilicului), care poate avea dimensiuni...

Herniile la copii

Herniile la copii pot aprea destul de frecvent. Hernia este o umflatura care apare datorita deplasarii unui organ sau tesut. Pot aparea hernii in canalul inghinal, abdomen sau diagragma.

La copii cele mai intalnite sunt herniile inghinale (care apar in zona genitala) si herniile ombilicale (ce apar in jurul ombilicului). Care sunt cauzele herniei inghinale? In timpul sarcinii, testiculele baietilor se dezvolta in abdomen, iar apoi inainte de nastere sunt impinse prin canalul inghinal...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul