Nu s-a obisnuit cu noul program scolar? Sfaturi pentru parinti

/ / Modificat: 2018-11-19
Nu s-a obisnuit cu noul program scolar? Sfaturi pentru parinti

Au trecut aproximativ doua luni de cand a inceput scoala, iar unii copii inca nu s-au obisnuit cu noul programul. Daca si copilul tau face parte din aceasta categorie, aceste sfaturi sunt pentru tine.

Copii prescolari

Problema: Pana acum, viata copiilor se desfasura in jurul familiei. Apoi, dintr-o data, se regasesc in mijlocul altor copii, cu alte reguli, cu alti adulti.

Solutia: In primul rand, pastreaza-ti calmul. Agitatia si anxietatea sunt contagioase. Programeaza mai multe intalniri cu prieteni care au copii si incurajeaza-l sa stea mai mult timp fara tine.

Asigura-l ca este bine si in siguranta si la gradinita, cand nu esti tu langa el.

Copii scoala primara

Problema: La scoala situatia este alta decat la gradinita. Invatatorii au asteptari mai mari, ei au de invatat tabla adunarii, tabla inmultirii, au teme.

Solutia: In primul rand copiii ar trebui sa stie ca invatatura va contribui la succesul scolar. Temele ii vor ajuta sa descopere lucruri noi. Din greseli vor invata ce sa faca data viitoare si cum sa fie perseverenti. Jocurile cu zaruri sau cu carti pot fi foarte bune pentru a invata tabla adunarii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Taguri Program scoala Sfaturi pentru parinti

Articole recomandate

Citeste si despre