Cum alegem cele mai potrivite jucarii pentru copii

/ / Modificat: 2022-05-16
Cum alegem cele mai potrivite jucarii pentru copii

Expresia "ca un copil cu o jucarie noua" rezuma acel sentiment de neegalat pe care îl are oricine atunci cand primeste ceva nou. Dar alegerea unei jucarii pentru copilul tau nu este deloc o sarcina usoara. Multi producatori au încercat sa vina în ajutorul parintilor atunci cand cauta ceva care sa fie pur si simplu adorat de copii.

Linia de productie Little Dutch jucarii s-a straduit dintotdeauna sa creeze ceva imaginativ si inspirational, care sa fie, în acelasi timp educational si creativ. Daca vrei sa fie si construit pentru a rezista, astfel încat sa poata fi transmis sau, îndraznim sa spunem, împartasit cu fratii, cu siguranta ca aceste minuni Little Dutch sunt cele mai potrivite.

De asemenea, credem ca o jucarie buna nu ar trebui sa fie un amuzament de cinci minute - ar trebui sa fie pretuita si iubita si sa devina un partener de joaca pe termen lung.

Fie ca faci cumparaturi pentru propriul tau copil sau pentru copilul altcuiva, iata cinci lucruri pe care trebuie sa le iei în considerare atunci cand încerci sa gasesti jucarii pe care copiii le iubesc.

1. Cata dezordine produce aceasta jucarie?

Aceasta întrebare este într-adevar de luat în considerare. Unii parinti sunt în general în regula cu jucariile care provoaca dezordine, altii nu. Daca nu esti sigur, orienteaza-te spre jucarii care provoaca cat mai putin deranj, spre deloc. Nisipul kinetic, de exemplu este o încantare pentru orice copil, dar cand vine vorba de a-l strange de pe covor, nu mai este nicio distractie.

2. Exista mai multe moduri de a folosi aceeasi jucarie?

Unele jucarii sunt atat de grozave chiar daca pot fi folosite într-un singur fel, dar ori de cate ori este posibil, este bine sa cauti jucarii care au multiple moduri de utilizare. De exemplu caramizile LEGO pot fi folosite în nenumarate moduri, iar copiii se pot juca ani buni cu ele, construind si tot construind. La fel sta treaba si cu materialele de arta. Tot ce intra în categoria “rechizite", de la pensule si diverse modele de acuarele, la carioci si creioane colorate, toate sunt binevenite pentru orice varsta si niciodata nu dati gres cu ele.

3. Cati timp ar putea un copil sa foloseasca aceasta jucarie?

Unele jucarii au valoare doar pentru un an sau doi de joaca, producand însa amintiri frumoase, dar în general este bine sa cauti jucarii care sa creasca odata cu copilul. Papusile, animalele de plus, blocurile de construit, mingile si jucariile de stivuit si ordonat pot fi folosite cu succes ani de zile în orice casa cu copii. Seturile magnetice cu forme geometrice sau seturile de constructie din lemn marca Little Dutch jucarii sunt printre preferatele din toate timpurile, deoarece chiar daca copiii le detin deja, sunt mereu fericiti sa primeasca cateva noi. Se curata usor si îi distreaza pe toti, de la prescolari pana la adolescenti si chiar adulti.

Multe dintre jucariile din lista, care sunt pentru copiii mici vor distra si copiii mai mari! Iar parintii au si ei nevoie de cateva jucarii cheie care sa-i ajute sa-si calmeze copilul în unele momente mai solicitante.

Cum alegem cele mai potrivite jucarii pentru copii

4. În al patrulea rand trebuie sa tinem seama si de nivelul calitatii: cat de bine a fost construita jucaria, din ce material este facuta?

Cei mai multi parinti doresc jucarii solide si de calitate superioara pentru copiii lor. Prefera sa investeasca în jucarii de marca pentru ca stiu ca vor însoti copiii o buna bucata de timp si vor bifa ore întregi de joc. Jucariile din lemn, de exemplu, au nevoie de un tratament special, de vopsele ecologice si finisaje sigure pentru a avea o viata îndelungata. Jucariile din material textil ar trebui, de asemenea sa fie realizare din bumbac organic si sa aiba umplutura ecologica acolo unde este cazul.

Toate lucrusoarele confectionate manual, cu drag si grija la cele mai mici detalii sunt preferate de parinti si iubite de copii o buna bucata de timp.

5. Este o jucarie care poate fi împartita cu fratii si prietenii?

Daca raspunsul este "nu", nu înseamna ca este o jucarie nepotrivita: pur si simplu este vorba despre o jucarie care nu poate fi iubita decat de un singur copil. Unii copii au papusi sau animalute de plus, de exemplu, care devin adevarati membri ai familiei si pe care nu trebuie sa le împarta cu nimeni.

Alte jucarii, cum ar fi seturile de bucatarie de joaca, sau seturile de truse medicale sunt în mod clar destinate împartirii, avand si aceasta denumire clara de “jucarii pentru jocuri de rol". Multe lucruri din aceasta categorie, create de Little Dutch jucarii, au devenit în timp printre cele mai cautate si apreciate în lumea larga, atat pentru atentia la detalii, cat si pentru calitatea materialelor din care sunt confectionate.

Cand cumparati o jucarie care nu se poate împarti, încercati sa alegeti unele care pot fi amestecate bine cu alte jucarii. Toti copiii prefera sa aiba papusi sau plusuri care sunt doar ale lor, dar atunci cand mai multi prieteni se întalnesc pot organiza diverse jocuri împreuna, fiecare cu “prietenul" sau.

Cand le cumparati copiilor, de exemplu mini bucataria din lemn, e bine sa alegeti diverse seturi de completare pe care sa le oferiti cadou fratilor, seturi care functioneaza bine atunci cand copiii se joaca împreuna.

De asemenea, este important sa luati în considerare varstele copiilor atunci cand cumparati cadouri. E bine sa cautati jucarii care nu prezinta pericol de sufocare pentru copiii cu frati mai mici.

În concluzie, fiecare parinte stie cel mai bine ce i se potriveste copilului sau, dar daca totusi ramaneti în pana de idei, sper ca acest articol v-a venit în ajutor. Pentru mai multe informatii, sau pentru idei de cadouri pe care copiii pur si simplu sa le adore, va invitam pe site-ul Babyhub unde lumea magica a copilariei prinde viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii beneficii Jucarii 1-2 ani

Articole recomandate

Citeste si despre