5 jucarii pe care le poti face din cutii de carton

Jucariile pe care le poti face din cutii de carton reprezinta nu doar metode de a-i oferi copilului noi surse de distractie si amuzament, ci si o oportunitate de a aborda cu el subiecte educative importante, legate de reciclare si protejarea mediului etc. Indiferent de marimea sau forma lor, cutiile de carton se pot transforma intr-o multime de jucarioare interesante pentru cel mic: masinute, robotei instrumente muzicale, mobilier de bucatarie etc.

Masina de spalat

Ai prin casa o cutie dreptunghiulara ceva mai maricica, de care te lovesti frecvent si pare sa te incurce? Foloseste-o intr-un mod istet, creativ si educativ, confectionand din ea o masina de spalat de jucarie pentru copilul tau. Nu iti trebuie decat imaginatie, lipici, o foarfeca si o carioca neagra, cu varful ceva mai gros. Asaza cutia pe podea, in fata ta. Ai grija sa fie bine inchisa la ambele capete, astfel incat sa isi mentina forma. Incepe sa desenezi toate butoanele si componentele pe care le are o masina de spalat, pe una dintre fetele cutiei. Eventual, poti imita modelul propriei voastre masini. Apoi, decupeaza-i usa care duce spre cuva unde sunt introduse hainele (asigura-te ca ramane prinsa intr-o parte, astfel incat sa poata fi inchisa si deschisa). Copilul tau se poate distra in timp ce baga si scoate hainutele in si din masina.

1 din 5 >

Taguri Jucarii cutii carton Jucarii carton copii Jucarii copii

Citeste si despre

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul