Trucuri cu bicarbonat pentru mamici si pitici, utile pe timp de vara

/ / Modificat: 2021-05-30
Trucuri cu bicarbonat pentru mamici si pitici, utile pe timp de vara

Bicarbonatul de sodiu are o multime de intrebuintari in bucatarie, stii deja ca il poti folosi la curatenie sau pentru a scapa de mirosuri neplacute. Insa, daca esti mamica (si nu numai in acest caz) vei descoperi ca aceasta substanta ieftina si pe care probabil o ai mereu in casa are mult mai multe proprietati.

Bicarbonat pentru fructe si legume mai sanatoase

Orice mama stie ca pentru a avea un copil sanatos, este nevoie de o alimentatie echilibrata, care sa includa multe fructe si legume. Ce te faci, insa, cand acestea sunt contaminate cu pesticide? Numai sanatoase si naturale nu mai sunt. Iar aici iti sare in ajutor bicarbonatul de sodiu de pe raft.

Spala legumele si fructele cu apa amestecata cu bicarbonat pentru a scapa de cat mai multe dintre pesticidele care le pot contamina. Metoda este extrem de simpla: umpli chiuveta cu apa, adaugi o cana de bicarbonat de sodiu si apoi pui fructele si legumele in amestec, timp de 15 minute. Acesta va indeparta pesticidele de pe suprafata fructelor si a legumelor, iar copilul va manca intr-adevar sanatos.

Intepaturile de insecte se trateaza cu bicarbonat

Vara este sezonul tantarilor si al altor insecte ale caror intepaturi pot crea un disconfort major. Mancarimile si bubitele care raman in urma unui mic tantar, a unei albine sau a unei furnici pot sa dispara acum mult mai repede cu ajutorul banalului bicarbonat.

Amesteca pulberea cu putina apa pentru a obtine o pasta, care se aplica apoi pe zona afectata, la fel ca o crema. Rezultatul: mancarimea va disparea, iar inflamatia se va retrage mai rapid, mai ales ca micutul nu va simti mereu nevoia sa se scarpine.

O alta modalitate de a scapa de mancarime este sa freci pur si simplu putin bicarbonat pe pielea proaspat spalata.

Bicarbonatul de sodiu, ajutor la curatenie in casele cu "pictori" pe pereti

Copiilor le place sa deseneze si sa coloreze, iar cand invata sa tina un instrument de scris in mana, peretii sunt in pericol. daca nu vrei sa fii nevoita sa zugravesti din nou dupa fiecare "explozie" de talent a micutului tau, dar nici sa il certi pentru ca prefera peretii in locul hartiei, bicarbonatul este ajutorul ieftin si usor de folosit, de fiecare data.

Cu pasta de bicarbonat poti indeparta desenele facute cu creioane colorate, creioane cerate, acuarele si alte instrumente de scris si desenat. Rezultatul: pereti curati si un copil fericit ca poate desena pe ei oricand, fara a fi certat pentru creativitatea sa.

Taguri Trucuri

Articole recomandate

Citeste si despre