Fa tunsul copilului tau mai suportabil

/ / Modificat: 2009-05-04
Fa tunsul copilului tau mai suportabil

Daca si copilul tau are o fobie fata de tuns, afla ca poti sa faci tunsul copilului tau mai suportabil.

In primul rand nu il forta si nu incerca sa-l tunzi cand este speriat si agitat pentru ca poate crea traume morale pentru el si exista si pericolul de accidente.

De obicei, copiii sunt speriati de foarfecele lung si amenintator care vine spre ei. Poti remedia aceasta spaima cumparand foarfece mai "prietenoase", colorate, cu abtibilduri cu eroii lui preferati sau foarfece pe care sa le personalizati voi. 

Alti copii sunt speriati de toata formalitatea unei vizite la frizerie. Trebuie sa intre intr-un local nefamiliar, care miroase ciudat, sa se urce pe un scaun inalt, sa stea nemiscat cu o folie de plastic pe umeri in timp ce o persoana necunoscuta va incerca sa-l tunda.



Toate aceste actiuni pot provoca spaime pentru el. Poti sa incerci, cand il duci la frizer, sa luati cu voi si un prieten de-al lui care nu se teme de tunsori, si sa se tunda amandoi in acelasi timp. Poate deveni astfel chiar o experienta distractiva.

Poti sa incerci sa il tunzi si acasa in timp ce el sta pe podea si se uita la desene animate sau face un puzzle. Este mai relaxant pentru el decat sa isi vada reflexia in oglinda.

Daca nimic nu functioneaza, este in regula sa te dai batuta si sa-l lasi cu parul un pic mai lungut pana isi depaseste teama, decat sa faci din tuns o experienta traumatizanta pentru micut.

Citeste si Prima tunsoare a copilului

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre