Cele mai frecvente probleme care afecteaza picioarele copiilor in timpul verii

/ / Modificat: 2019-06-25
Cele mai frecvente probleme care afecteaza picioarele copiilor in timpul verii

Vara este anotimpul preferat al tuturor copiilor, pentru ca pot petrece cea mai mare parte a timpului afara. Dar mai ales se distreaza in apa. La mare sau la piscina.

Dar pentru parinti asta inseamna o grija in plus, mai ales atunci cand vine vorba despre ingrijirea picioarelor.

Pentru ca vara apar diverse patologii, cum ar fi ciupercile, cicatricile facute de la scarpinat sau infectiile, care apar din cauza temperaturilor ridicate din aceasta perioada a anului.

Picioarele, in cazul copiilor, sunt una dintre partile corpului care sufera cel mai mult consecintele vremii si, pe de alta parte, de la incaltamintea nepotrivita.

Caldura presupune ca cei mici sa poarte sandale sau papuci. Dar de multe ori nu suntem constienti de importanta alegerii tipului potrivit de incaltaminte, atat din punct de vedere al anotimpului, cat si pentru importantei dezvoltarii piciorului.

Despre incaltamintea pentru piscina, se poate spune ca utilizarea abuziva a acestui tip de papuci poate fi in detrimentul dezvoltarii copilului si in formarea mersului. Si pot aparea probleme la nivelul extremitatilor, cum ar fi gleznele, genunchiul si chiar soldul, deoarece nu exista alt suport decat cel pe care degetele picioarelor le exercita asupra talpii. Pe de alta parte, pentru a evita orice fel de problema, cel mai potrivit pantof pentru copii in acest moment al anului sunt sandalele, datorita fixarii lor la spate.

Pe de alta parte, merita mentionat faptul ca, desi nu trebuie ca cel mic sa abuzeze de slapi, este important sa-si protejeze picioarele daca frecventeaza piscinele si cand se plimba prin zonele umede, pentru ca exista pericolul aparitiei papiloamelor. De asemenea, se recomanda ca, in caz de transpiratie excesiva, cauzata de temperaturi ridicate sau activitati sportive, incaltamintea aleasa trebuie sa permita piciorului sa respire, pentru a se evita aparitia ciupercilor.

O alta problema pe care o aduce temperaturile ridicate este aparitia basicilor, care apar de obicei din cauza incaltamintea copilului, daca nu este flexibila si nici nu-i permite piciorului sa respire.

Cum poti pastra picioarele copilului tau ingrijite si sanatoase in timpul verii

Sfaturi si recomandari

- Evita deplasarea in picioarele goale in zonele umede, precum si expunerea la soare foarte puternic; (chiar daca este vorba de plaja)

- Ai grija la curatarea picioarelor, mai ales dupa fiecare joc pe care l-a practicat descult.

- Picioarele trebuie sa fie bine hidratate.

Cel mai important factor pentru ingrijirea adecvata a piciorului este alegerea incaltamintei pentru copil, un agent esential in dezvoltarea corecta a labei piciorului. Pe de alta parte, nu trebuie sa uiti de rolul medicului ortoped. De aceea, este recomandat sa mergi in mod constant la specialist.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Picioare copil Bebelus picioare

Articole recomandate

Citeste si despre