Traditii de Paste pe care sa le tii alaturi de copii

/ / Modificat: 2022-04-11
Traditii de Paste pe care sa le tii alaturi de copii

Timp de sute de ani, adeptii credintei crestine au incheiat Postul Mare participand la slujbele de Inviere si adunandu-se cu prietenii si familia pentru a sarbatori. Exista multe traditii clasice de Paste pe care le faceai inainte si pe care le poti face si acum, alaturi de copii. Si te asiguram ca micutii le vor adora. Iata care sunt doar cateva dintre acestea.

1. Vopsiti ouale impreuna

Vopsirea oualor de Paste este o traditie pe care toti copiii o adora, indiferent de varsta. Ouale de Paste se vopsesc in Joia Mare sau, daca nu reusiti atunci, in Sambata Mare. Vopsirea oualor este distractiva pentru cei mici. Acestia pot decora unul sau doua oua dupa bunul plac. Alege insa vopseluri de diferite culori si asigura-te ca nu sunt toxice. Iar daca doresti sa vopsesti ouale cu vopsea naturala, puteti desena, la urma, ochi si gura pentru a crea fete zambitoare pe oua. Ca niste emoji. Aveti nevoie doar de un marker negru.

2. Coaceti un tort

Aceasta este singura traditie de Paste nenegociabila. Intotdeauna ar trebui sa existe tort de Paste. Iar tortul traditional de Paste este tortul de morcovi, care se prepara in cinstea iepurasului. Desigur, puteti prepara orice alt tort care va face sa va ganditi la primavara.

3. Mancati oua si iepurasi de ciocolata

Daca micutii tai nu consuma ciocolata in mod normal, puteti face o exceptie de Paste. O traditie simpla, dar care va veti aminti cu drag ani la rand, dupa ce copilul devine adult. Cumpara un ou si un iepuras de ciocolata pe care sa le consumati in ziua de Paste.

4. Mergeti la biserica, la slujba de Inviere

Cand copiii sunt suficient de mari pentru a sta treji, mergeti impreuna la slujba de Inviere.

5. Imbracati-va cu haine noi

In duminica de Paste toata lumea trebuie sa se imbrace cu haine noi. Alege haine elegante, pe care nu le porti toata ziua, chiar daca veti sta in casa. Va va face ziua mai placuta. 

6. Adunati-va in jurul mesei

Traditia spune ca in Duminica de Paste, toata lumea sa se aseze in jurul mesei. Nu trebuie sa prepari o multime de mancaruri, cum faceau bunicii pe vremuri. Important este sa fiti impreuna, sa ciocniti un ou si sa va bucurati unii de altii si de timpul petrecut impreuna.

7. Urmariti un film tematic

Pentru ca este Pastele, urmariti un film tematic, potrivit pentru copii. Cu siguranta televiziunile vor difuza filme specifice, cu iepurasi de Paste. Sau, daca aveti abonament la o platforma de streaming, poti gasi acolo un film la care sa va uitati impreuna.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre